Esemény

Rah Digga – A Flipmode Squad női MC-je Budapesten

Rah Digga

New Jersey raplady-je hamarosan Budapesten!

Rah Digga azon kívül, hogy színészkedéssel (a hazai mozilátogatók a 13 kísértetben láthatták) és modellkedéssel is foglalkozott, az Allmusic zenei online adatbázis és a How To Rap könyv szerint a legjobb női rapper.

Rah Digga így nyomta 19 évesen

Tizenkilenc évesen a Twice Da’ Flavor rapduóval kezdte zenei karrierjét; egyetlen daluk került publikálásra, a Massive Dope – egy válogatáskazettán szerepelt.

Később az Outsidaz tagja lett, majd közreműködő a Fugees második albumán.

A Cowboys című dalban a Fugees-szal

Busta Rhymes oldalán vált igazán ismertté

Az igazi áttörést az jelentette számára, amikor felfigyelt rá Busta Rhymes, s bekerült a Flipmode Squad formációba (olyan nevek mellett, mint Spliff Star vagy Rampage). 2000-ben megjelent első szólólemezén, a Dirty Harriet-ten Busta Rhymes és Eve is vendégszereplő. A nagysikerű debütalbum után tíz évvel jelent meg a Classic című lemez, de szerencsére azóta is aktív, ha fellépésről van szó.

A Touch It Remix MTV Video Music Award díjnyertes klipjében szintén nyomul Digga

Az európai turné keretében március 6-án az Instantban fogja bizonyítani tehetségét. Az este felvezetéséért a Gabó Acoustique R&B, Neo Soul és Acid Jazz formáció, valamint a pécsi Stereo Kollektiv rapbanda (róluk itt írtunk legutóbb) felel majd. A show-k közti talpalávalót Györemix bakelitlemezek feletti lovassága adja. Kihagyhatatlan program!

Ezt vágod?  Gabó, hazánk aranytorkú RnB énekesnője

Az esemény Facebook linkje: Rah Digga Budapesten

ElőzőKövetkező

Szólj be!