Hírek

Csak elaludt a fegyverével az autójában a rapper, 6 rendőr mégis tüzet nyitott rá

Rendőrök által lelőtt Willie Bo rapper

A Willie Bo néven ismert, 20 éves kaliforniai rapper a fegyverét fogva elaludt egy gyorsétterem előtt az autójában. Hat rendőr veszélyesnek ítélte meg a szituációt és lőni kezdtek.

A rendőrségi közlemény szerint a rendőrök a saját testi épségüket féltették és ezért nyitottak tüzet a kocsiban tartózkodó férfira, aki a lövések következtében az élettét vesztette.

A lelőtt rapelőadó, Willie McCoy családja másképpen látja a a dolgokat. Szerintük a bőrszíne miatt gondolták veszélyesnek a rappert, aki ráadásul aludt, így semmiképpen nem jelentett veszélyt.

A rapper testvére, Marc azt nehezményezi, hogy a rendőrök meg sem próbálták békés módon megoldani a szituációt, egyből lőttek.

A rendőrség közleménye szerint a Taco Bell gyorsétterem hívta ki a rendőröket, azzal, hogy egy férfi nincs magánál az autójában. Amikor kiérkeztek a járőrök a rapper mozdulatlan volt, az autója zárva volt, de egy fegyvert láttak az ölében.

Közben Willie Bo felriadt, ekkor a rendőrök felszólították, hogy emelje fel a kezeit, de ő a fegyvere felé nyúlt, a hat járőr pedig tüzet nyitott, aminek következtében a rapper a helyszínen az életét vesztette.

Emlékezzünk Willie Bo-ra pár rapjével

T.I. a rendőri brutalitás ellen

Az Egyesült Államokban tapasztalható feketék elleni rendőri túlkapások korábban T.I.-t is megihlették. 2016-ban olyan áldozatokra emlékezett dalával, akik a törvény embereinek szakszerűtlen eljárása során veszítették életüket.

Ezt vágod?  Halálra késelt egy fiatalt, mert az rapzenét hallgatott az autójában
ElőzőKövetkező

Szólj be!