Esemény

Delinquent Habits – A spanglish rapperek újra Budapesten

Delinquent Habits - DJ Invincible Ives Irie Kemo The Blaxican

Ha tequila kell meg spanyol-angol rap, igazi latin hip hop arcoktól, gyere! Hamarosan ingyenes belépést sorsolunk ki!

Mi már tudjuk, hogy milyen az, amikor a Delinquent Habits két MC-je, Ives Irie és Kemo The Blaxican, DJ Invincible asszisztálásával szétszedi a házat. Nagyon király, és örülünk, hogy december 11-én ismét – immár ötödik alkalommal – találkozhatunk velük Budapesten, ezúttal a Dürer falai között. Ha nem tudod, kik ők, vagy többet szeretnél megtudni róluk, olvass tovább!

A banda, amelyik feloszlott, majd újra összeállt

A Delinquent Habits, kezdetben Los Tres Delinquentes, ’91-ben alakult Los Angelesben. Az elsők közé tartoztak, akik dalaikban angol, spanyol, illetve a kettő egyvelegét, spanglish nyelvet használtak. A latin zenék világát a hardcore rap jellegzetességeivel keverték. Debütáló kislemezük, a Tres Delinquentes hatalmas siker lett, és egy dél-koreai horror-komédiában (The Quiet Family – A csendes család) meg a Havoc (Ámok) című bűnügyi drámában is felcsendül. A Los Angeles Dodgers baseball csapat stadionjában is többször ez a dal fokozta a nézők hangulatát.

Delinquent Habits – Tres Delinquentes

Kezdetben Sen Dog producerelte őket

Az első két „Bűnöző Szokások” album részben a Cypress Hill-ből ismert, és mostanság a Powerflo-val rapmetálban nyomuló Sen Dog produceri érdeme. A debütáló album elkészítésében az az Eric Bobo is részt vett, aki anno a Beastie Boys-szal dolgozott, s később Cypress Hill tag lett. A Delinquent Habits (1996) és a Here Come the Horns (1998) című korongokat további két erős kiadvány, a Merry Go Round (2001) meg a Freedom Band (2003) követte.

Utóbbi album nem hozta az előzőek sikerét, s Kemo The Blaxican kivált a csapatból. Simple Plan címen kibocsátotta bemutatkozó szólólemezét, s a New & Improved (2006) meg a The Common Man (2009), bár Delinquent Habits albumként jelentek meg, már csak Ives Irie rappelt a dalokban. Közben kijött Kemo-tól a Not So Rich And Famous (2007), majd az Upside Of Struggle (2010). Lassan O.G. Stlye, az együttes kezdeti lemezlovasa is külön utakra kelt.

2017-ben visszatért a régi Delinquent hangzás

2010-ben Ives Irie-t egy görög folk zenekar, az Imam Baildi meghívta egy közreműködésre, ennek gyümölcse a Busca Ritmo című, kevésbé ismert, de kifejezetten hangulatos dal. Ives ekkor úgy gondolta, fel kellene támasztani a Delinquent Habits-ot úgy, mint rég volt, s Kemo The Blaxican-nal újra összeálltak, s nagyon jól tették. DJ Invincible-lel kiegészülve megalkották az It Could Be Round Two (2017) nagylemezt, olyan nagyszerű dalokkal, mint a California vagy a Go Easy.

Delinquent Habits feat. Sen Dog – California

Delinquent Habits buli a Dürerben

A latino arcok előtt DJ Györemix lemezmágus és élő raplexikon, s Borsod hardcore rap nagykövete, Funktasztikus műsora lesz hallható! További infókért látogassátok meg az esemény Facebook oldalát: Delinquent Habits koncert Budapesten 2018

Ne feledjétek! Ahogy a bevezetőben ígértük, hamarosan ingyenes belépést sorsolunk ki egy fő részére! Addig is olvassátok el a tavalyi Delinquent Habits buliról készült élménybeszámolót:

Go easy tonight – Delinquent Habits koncert élménybeszámoló

ElőzőKövetkező

Szólj be!