Zene

Funktasztikus vendégszereplés Romániában

Funktasztikus - Borsod

Aki valaha olvasta a cikkeimet, az tudja, hogy odavagyok a nemzetközi közreműködésekért. Egyrészt azért, mert csodálatos a nyelvek találkozása. Másrészt, mert ez a magyar rap kiterjedését jelenti.

Jelen esetben a bukaresti R.A.C.L.A. (itt megjegyezném, hogy a rap a közös nyelv, az a kötelék, ami miatt nem számít a bőrszín, a származás és semmi más) hívta meg a pörgőnyelvű honfitársunkat, Funktasztikust.

Nem véletlen Funk felbukkanása a dalban, ugyanis a srácok úgy hadarnak, mintha életük utolsó soraikat kéne elmondaniuk rövid időn belül. Többször puszta halandzsának hat, de ez betudható nálam annak, hogy egy szót sem tudok románul. Látszik, hogy a srácok a nemzetköziségre mentek rá, mert le van írva kommentbe a dalszöveg angolul.

Az alap nem a hazai normákhoz viszonyul szerencsére, egy teljesen újféle hangzás, amin még talán nem hallhattunk Funkot ezelőtt.

Nem ez az első alkalom, hogy Funktasztikus külföldre kacsingat, ugyanis Afu-Ra-val is volt közös zenéje, reméljük, ezeknek a feat-eknek a száma csak növekszik a jövőben!

R.A.C.L.A. feat. Funktasztikus, ALAN & KEPA – Mach check

Funktasztikus így kommentálta Facebook oldalán a közreműködést:

“Legújabb nemzetközi közreműködésem a “Mach Check”. “Balkáni” szódarálás mesteri fokozaton. Megtisztelő számomra a Bukaresti R.A.C.L.A. azaz Rimaru testvérem meghívása. Alan & Kepa pedig brutális.”

ElőzőKövetkező

Szólj be!