Életmód

Rhythm Roulette#HUN

A Rhythm Roulette egy Amerikából induló internetes műsor, amiben beatmakerek és producerek csillogtatják meg a tudásukat, ám nem akárhogy. A Mass Appeal kezdeményezése volt, mára több 100 epizódja van a sorozatnak. A Rhythm Roulette lényege, hogy az épp szóban forgó beatmaker bekötött szemmel választ 3 bakelitlemezt, amiről aztán mintáznia kell egy zenei alapot a stúdióban.

Ez a sorozat elérte kis hazánkat is, az Independent Videos vette át a Mass Appeal ötletét. A Rhythm Roulette magyar verziójából eddig még csak három rész készült, de szerintem megéri róla beszélni, még ha negatív szavakat is muszáj mondanom, de azt is leginkább építő jelleggel.

Az eddigi epizódokban elsőként Faktort láthattuk, másodjára One-Shot mutatta meg tudását, végül Rawmatik csapkodja az MPC-t. A magyar verzió kibővült annyival, hogy az egyes részek végén különböző közreműködők még rappelnek is az alapra, akárcsak a Bloose Broavaz féle Beatmaking sorozatban.

Rhythm Roulette#HUN – Faktor

Rhythm Roulette#HUN – One-Shot

Rhythm Roulette#HUN – Rawmatik

Az ötlet maga jó, még ha nem is eredeti, ám (hogy nyomatékosítsam, építőjelleggel) van min javítani. Gondolok itt arra elsősorban, hogy szerintem lehetne több vágás, több vágókép, rövidebb snittek, mert elég monotonnak hat a videó. A legzavaróbb számomra mégis az, hogy úgy remeg a kamera, mintha rohamot kapna épp, aki a videót készíti. Egy tripod szerintem hasznos lenne, bár azon is gondolkodtam már, hogy valószínűleg telefonnal készülnek a felvételek.

Semmiképp se maradjon abba ez a sorozat, mert nagyon jó lesz, ki kell nevelni, ez érdekli az embereket, jó az elgondolás, csak így tovább!

ElőzőKövetkező

Szólj be!