Életmód

2Pac idén a mozikban – All Eyez On Me

Június 16-án ünnepelte volna negyvenötödik születésnapját a legenda, akit a mai napig méltán neveznek a west coast és a gangsta rap királyának. 2Pac sokkal több egyszerű mikrofonmestertől, ezért is készültek róla dokumentumfilmek, mint például Tupac: Resurrection címmel 2003-ban, és ezért jelenik meg idén mozifilm az életéről. A film előzetesének megjelenését Pac a mennybéli születésnapi partiján ünnepelhette, miközben rajongói itt a földön.

All Eyez On Me filmelőzetes

Érdekes, hogy a trailer nem tartalmazza a stáblistát, sem a premier időpontját, de biztos forrásból tudok néhány fontos információt ennek kapcsán. A rendező az a Benny Boom, akinek olyan nagyszerű klipeket köszönhetünk, mint 50 Cent „Window Shopper”, Akon feat. Eminem „Smack That”, LL Cool J „Paradise”, Nas „Got Ur Self A…”, csak a jobbakat említve.

Ezen kívül készített dokumentumfilmet a Scarface című film és a Hip Hop kapcsolatáról, ami a DVD-kiadás extrájaként jelent meg hazánkban is, valamint Magyarországon kevésbé ismert TV-sorozatokat (Access Granted, 90210, Knockout), komédiát (Next Day Air) és bűnügyi thrillert is (Wild for the Night). A klipek kivételével egyik műve sem lett siker nálunk, de az előzetes láttán bízunk abban, hogy az All Eyez On Me-vel magasra teszi a mércét.

Ezt vágod?  ezRAP! történelem II. rész – A Horrorcore Rap 1. A horrorcore kialakulása

A főszerepben Demetrius Shipp Jr. látható majd, akinek ez lesz a második filmszerepe.

2Pac - All Eyez On Me film

További fontos szereplők, zárójelben az általuk alakított karakterekkel: Danai Gurira (Afeni Shakur), Dominic L. Santana (Suge Knight), Kat Graham (Jada Pinkett), Jamal Woolard (Notorious B.I.G.), Grace Gibson (Faith Evans), Harold House Moore (Dr. Dre), Stephon Washington (Puff Daddy), Johnell Young (Ray Luv), Jermaine Cater (Hussein Fatal).

Demetrius Shipp Jr. és Jamal Woolard
Tupac Shakur és Notorious BIG szerepében Demetrius Shipp Jr. és Jamal Woolard.

A legtöbb színész neve és arca számomra ismeretlen, de kiemelném Jamal Woolardot, aki egyszer már eljátszotta Notorious B.I.G.-t a róla szóló filmben, és a hasonlóság elképesztő:

Tupac nem átlagos gyermekkora (apa nélkül nőtt fel, anyja crackfüggő volt és a Fekete Párduc politikai mozgalom meghatározó tagja volt, több családtagjával együtt), valamint a sikerhez vezető útja, tragikus halála, és a Thug Life mentalitás felettébb érdekes téma egy mozifilmhez, tehát a sztori adott.

A tervezett premier dátuma november 11. Várjuk!

ElőzőKövetkező

Szólj be!