Hírek

Egy teljesen új nyelven íródnak az új Mohaman dalok

Mohaman 2016

Mohaman neve inkább a hazai old school generációnak csenghet ismerősen, bár az internet varázsának köszönhetően a mai fiatalok is megízlelhetik, mit adott a népnek a nagykutya a 2000-es évek elején.

Ugyanis 2000 volt az év, mikor a Happy Gang fiúcsapat után kiadta Moha a “Da Flava Story” című debütáló albumát, ám a rap zenei munkássága már 1998-ban elkezdődött, mikor felfedezte és kiadta a V.S.O.P. csapat első nagylemezét, ami a “Csak a pénz” címet kapta, és ezen már Moha is rappelt pár sorban. Ezt követte a már említett lemez a “Da Flava Story”,ahol maga mellé vette Game-et (aki mostanában a Lazy Dogs csoportosulását építgeti), a Zooglaw-i kutyát, és alakítgatta a Da Flava családot.

A következő évben már olyan előadókat foglalkoztatott, mint a Kamikaze (Funk & Busta vagyis Funktasztikus és Mr. Busta), Kicsi Tyson & Peppino. Ebben a felállásban jelent meg a Da Flava Család 2001 lemez, amin Dopeman is szerepelt a “Mi a nevem?” című dalban, amiből később klip is készült. Ezt követte 2002-ben a “Füvet tépni tilos?!” nevet kapó, második Mohaman korong, ami címe és tartalma miatt  megosztotta a szakma és a hallgatóság véleményét egyaránt. Jöttek erről a korongról is klippek, kislemezek, közben pedig elindította az első hazai rapújságot, a “Raplife”-ot, ami közel két évig ment (mendegélt), utána vége és csend…

Ezt vágod?  Rapfesztiválról vitték börtönbe Kodak Black-et

Mohaman az elmúlt években fel-feltűnt a médiában 1-1 interjú erejéig, és itt ott hallhattunk pár új felvételt, de most, 2016-ban jött el az az év, mikor egyre több média felületen hallhatunk felőle, legyen az országos kereskedelmi tv, rádio, website, tehetségkutató, de Moha itt van köztünk és alkot. Ami érdekessége a dolognak, hogy saját elmondása szerint egy teljesen új nyelven íródnak a dalok, amihez meg kell érni, íme a New Flava:

Éles váltás, mindenki döntse el, hogy erre bólogat, vagy inkább “A város, ahol élek”-re. Saját Facebook bejegyzéséből tudhatjuk, hogy jelentkezett az X-Faktorba és az első fordulón tovább is ment. Kíváncsian várjuk, hogy ad-e ez a verseny kellő löketet ahhoz, hogy ismét a csúcson legyen!?

ElőzőKövetkező

Szólj be!