Zene

A legdurvább rapszövegek: Immortal Technique – Dance With The Devil

Immortal Technique - Dance With The Devil

A harlemi Immortal Technique 2001-es debütáló albumán hallható ez a produkció, ami kétségtelenül az egyik legdurvább szövegű termése a zeneiparnak. William “Billy” Jacobs történetét meséli el a politikai és horrorcore rapben egyaránt tehetséges MC.

Billy tánca az Ördöggel

A dal szerint Billy úgy akart feltörni a kispolgári életből, hogy erőszakos tettekkel imponált a környezetében élő bandatagoknak, ily módon beférkőzve az ő világukba. A Dance With The Devil bemutatja azokat a lelki folyamatokat, amiken keresztülment a srác, a megfelelni akarástól kezdve a teljes megsemmisülésig. Billy tánca az ördöggel végzetesre sikeredett! „Ő lett a gettó nevelte kapzsi-kapitalista mentalitás terméke.”

Immortal Technique részletekbe menően rappeli el egy ártatlan asszony megerőszakolását, amiben a teljes banda részt vesz, és ez jelentené a főszereplő beavatását, de a végkifejlet teljesen más, mint amire számítunk. Ezt a végkifejletet szándékosan nem árulom el, legyen elég annyi, hogy kegyetlenül hatásos! A legdurvább az egészben, hogy a szerző szerint:

„A történet igaz, mert én is ott voltam Billy Jacobs-szal.”

Mindenki döntse el magában, hogy ez tényleg így van, vagy költői túlzás, mindenesetre, ha hatásvadászat a cél ezekkel a sorokkal, betöltik a szerepüket mindkét esetben. Íme a dal magyar felirattal:

Ezt vágod?  A nyár közepén visszatért a nyugati part igazi hangja

A zenei világ is említést érdemel

Henry Mancini zongorista Theme From “Love Story” című dalából mintázta a fő motívumot Immortal Technique 44 Caliber nevű producere. Így elolvasva talán viccesnek tűnik, hogy egy romantikus film zenéjéből samplerezték a dallamot, de meghallgatva biztos ti is azt gondoljátok, hogy baromi jó lett az összhatás.

ElőzőKövetkező

Szólj be!