Zene

A srác, aki az anyukájával rappel – Marcee és Kati Mama

Marcee és Kati Mama

Szinte minden héten megesik velem, hogy üzenetben kapok egy-egy dalt feltörekvő előadóktól, de Marcee merőben más, mint a többi, ő ugyanis az anyukájával rappel!

Az ország első anya-fia rapduója

Első videóklipjükben (C’est la vie P.I.M.P.I) rögtön látszik, hogy Kati Mama mekkora gangsta. Gépfegyverrel (vagy gépfegyvernek látszó tárggyal) a kezében, Tony Montanás szájtartással, határozottan hurrogja le fiát, Marcee-t. A Mama regulája arról szól, hogy nem kéne bohóckodni, de gyorsan kiderül a néző számára: ez az egész egy poén. Öniróniából csillagos ötös a duó – Kati Mama kamurappernek nevezi magát és 50 Cent egyik legnagyobb slágerét helytelenül mondja ki.

“Amit most látsz, az nem P.I.M.P.I! Az nem P.I.M.P.I anyu, hanem P.I.M.P!”

Új klipjükben egy harmadik arc is feltűnik

Az idei klipben, hangulatos helyszíneken optimizmusra és szeretetre ösztönöz Marcee meg édesanyja, plusz kapunk nyolc sort az eddig számomra teljesen ismeretlen Fernandótól. Rá egyébként picit berágott Marcee a forgatás alatt, hiszen 2:16-nál látni, hogy rákiabál: „Ne telefonálj már bazzmeg!” (De lehet, hogy rosszul olvasok szájról.) Aztán rögtön utána látunk egy zuhanást, amit vétek lett volna kukába dobni a vágás során.

Hallgasd meg a szív mit üzen!

Marcee és Fernando kettőse a Hippie I Ye formáció, de lássuk Marcee szavaival, hogyan alakult ki ez az egész őrület:

„Tudtam, hogy anyu egy gengszter! Írtam egy dalt, megírtam neki a szövegét, feltolta nagyon ügyesen, büszke voltam rá. Egyszer mi is leszünk idősebbek, és akkor mi van? Nem szabad eltemetni, lenézni őket, mert korosodnak. Megszületett a Marcee featuring Kati Mama dal. Nem gondoltuk volna, de nagy sikert aratott. Null reklám, csakis a jó szájról szájra hagyomány! Ez motiválta a következő dalt, amiben Anyu hatvanegy évesen – Fernando barátommal és produceremmel –, a Hippievel featelt le egy közös zene erejéig.”

Várjuk a többit is, mert lehet, hogy poén, paródia, komolytalanság, annak viszont kurva jó!

ElőzőKövetkező

Szólj be!