Lemezajánló

Kamikaze repülő gyorsaságával érkezett az új Eminem album

Eminem Detroit rapper 2018

Minden előzetes bejelentés nélkül kaptunk a pofánkba tizenhárom Eminem track-ket!

Ajándék a hónap végén

A nagysikerű fehér mikrofonmester legújabb nagylemezét mindenféle előzetes promóció nélkül adta ki, magyar idő szerint 2018. augusztus 31-én, reggel hatkor. Először csak Spotify-on jelent meg, aztán minden népszerű webes felületen. Egyelőre CD-n még nem kapható.

Tisztelgés a Beastie Boys előtt, beszólás Trumpnak

Eminem - Kamikaze album borító

A Kamikaze albumborító egyértelmű tisztelgés a Beastie Boys Licensed to Ill című korongja előtt, valamint a TIKCU5 jel is: Beastie-ék lemezén a 3MTA3 jelentése visszafelé olvasva EAT ME (nyald ki), Eminem esetében a szójáték SUCK IT (szopd le). És hogy kik kapják be a művészúrnak? Trumpnak ugyanúgy fel van kínálva ez a lehetőség, mint az új generációs rappereknek, köztük Lil Pumpnak, Lil Xannek és Lil Yachtynak. (Atyavilág, mennyi Lil!) Tyler the Creator, Machine Gun Kelly, Joe Budden, és az előző Eminem lemezt ócsároló kritikusok sem kapnak dicsérő szavakat.

Nyelvpörgetés magas fokon

Az első dal rögtön egy zuhanó kamikaze-repülő robbanásával kezdődik; Em mindig tudta, hogyan kell koncepciót építeni hanganyagai köré. A Rap God-ban hallható nyelvpörgetés ezen a cuccon is erősen jelen van, több dalban. Ami számomra a lemez megjelenésénél is nagyobb meglepetés volt, az Joyner Lucas közreműködése. Hiába van a csávónak négy albuma, eddig sosem hallgattam, de amit Eminemmel leművel a Lucky You-ban, az elképesztő (?), zseniális (?), és még mindig nem találom a megfelelő szót rá!

Ezt vágod?  Erick Sermon Vernia albumával újra itt a real hip-hop

Eminem feat. Joyner Lucas – Lucky You

Ahogy hallhatjátok, M&M nem mellőzi a trap hangzást, de régebbi cuccaira emlékeztető pillanatok is fellelhetőek a lemezen. További közreműködők: Royce da 5’9, Jessie Reyez. Nem elhanyagolható, hogy az új albumot is Dr. Dre-vel producerelte Eminem.

Eminem – Kamikaze album stream

 

ElőzőKövetkező

Szólj be!