Zene

A Rap God ellentéte Eminem legújabb dala

Eminem 2017

Eminem új lemezét gyakorlatilag egy médiahack keretében jelentették be októberben. Mióta kiderült, hogy a Revival című friss album nemsokára kiadásra kerül, az egész hip-hop világ joggal van bezsongva, hogy mivel fog előrukkolni Em.

Pénteken pedig napvilágot is látott az első single a lemezről, ami a Beyoncé-refrénnel operáló “Walk On Water” című dal. Rick Rubin a producere a tracknek, amin Marshall zongorakíséretre rappel, nincs is dob a zenében, kivéve az utolsó másodperceket. Ahogy halad előre a dal, Eminem egyre vehemensebb és indulatosabb lesz, ahogy például a Stan-en is hallhattuk ezt a felépítést korábban.

Eminem ft. Beyoncé – Walk On Water

A dal mondanivalója az, hogy sokan istenként tekintenek rá és mindig azt várják el tőle, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából, aminek ember lévén nyilván nem tud minden esetben megfelelni.

A dal refrénje is úgy hangzik, hogy:

“I walk on water / But I ain’t no Jesus / I walk on water / But only when it freezes.”

Magyarul:

“Vizen járok / De nem vagyok Jézus / Vizen járok / De csak akkor, amikor fagyott.”

Tehát ahogy minden más halandó, Eminem is csak jégen tud járni. Érdekes nézőpont ez a Rap God után néhány évvel, de ahogy mindenkinek, úgy Marshall Mathers-nek is változhatnak az értékei, nézetei, véleménye. A Walk On Water a Rap God tökéletes ellentéte ebben az értelemben, egy emberközeli, őszinte dal, a zene jól ellensúlyozza a szövegében található elvárásoktól való nyomást. Biztos, hogy sokat fog kapni Eminem ezért a dalért a konzervatívabb közönségétől és a “pop” szó is sokszor elhangzik majd, de ez a dal pont megelőzi mindezen kritikákat az üzenetével.

Nagyon várjuk az új albumot!

ElőzőKövetkező

Szólj be!