Esemény

The Four Owls – Anglia rapkirályai Budapesten

The Four Owls Budapest Akvárium

Az angol underground hip hop legjelentősebb alakjai, a High Focus lemezkiadó szupercsapata április 26-án Budapesten lép fel!

9 éves a High Focus, az angol rapszcéna legfontosabb bölcsője

A High Focus Records 2010-ben alakult, és célja az újgenerációs angol rapelőadók segítése, promotálása. Többek között a Budapesten tavaly fellépő nyelvpörgető géniusz, Ocean Wisdome zenei karrierjét is ez a lemezcég indította be. A kiadó idén áprilisban ünnepli kilencedik születésnapját. Igencsak megtisztelő, hogy az esemény apropóján hazánkba is ellátogat a négy bagoly – avagy a The Four Owls –, ugyanis Magyarországon és saját országukon kívül nincs egyéb állomása a közelgő turnénak (Angliában is csak London és Bristol).

DJ Premier-rel is készítettek dalt

2011-ben döntött úgy Big Owl (szólóban Fliptrix), Bird T (szólóban Verb T), Rusty Take-Off (másnéven BVA) és Deformed Wing (szólóban Leaf Dof), hogy egyesítik raptudásukat és megalapítják a The Four Owls-t. Ez idáig két stúdióalbumuk jelent meg: 2011-ben a „Nature’s Greatest Mystery”, 2015-ben a „Natural Order”. Mindkettővel a klasszikus boom bap hangzást hozzák. A második lemezen a legendás Gangstarr duó még életben lévő tagja (R.I.P. Guru), DJ Premier is közreműködő.

Ezt vágod?  Future és a kanadai Killy is fellép majd a 2019-es Balaton Sound-on

„Nature’s Greatest Instrumentals” címen első korongjuk instrumentális verziója is megjelent 2016-ban. A HighFocusTV nevezetű YouTube csatornán fellelhető az összes klipjük, de érdemes csekkolni Bandcamp felületüket is, ahol fülelhető és digitálisan megvásárolható teljes diszkográfiájuk.

Április 26-án találkozunk az Akváriumban! A buli Facebook linkje:

The Four Owls // Akvárium Klub

ElőzőKövetkező

Szólj be!