Esemény

Watch Out Now! – Jubileumi Beatnuts koncert Budapesten

The Beatnuts Budapest Instant

Az Instant és a Respect Real HipHop Team szervezésében augusztus 30-án, fennállásuk 25. évfordulójának alkalmából hazánkba látogat a New York-i hip hop szcéna egyik legeredetibb latin származású duója, a The Beatnuts.

A csapatban Junkyard JuJu és Psycho Les duóként kezdte Beat Kings néven, majd később Kool Fashion (jelenlegi nevén Al’ Tariq) csatlakozásával megszületett a The Beatnuts. A formáció egyetlen latin tagként csatlakozott az afrikai témájú szövegekkel operáló, pozitív gondolatokat közvetítő legendás Native Tongues csoportosuláshoz.

Debütáló EP-jük az „Intoxicated Demons: The EP” a Relativity Records gondozásában jelent meg pont 25 éve (innen jött az ötlet a 25 éves jubileumi koncertturnéra) és pozitív fogadtatásban részesítette a csapatot, főleg az ütős zenei alapok és a mókás dalszövegek miatt.

1994-ben első nagylemezük a „The Beatnuts” megjelenésével szinte egy időben Kool Fashion kivált a csapatból és a fiúk visszatérve az eredeti formációhoz, duóban folytatták tovább. Az átütő sikerre nem kellett sokat várni ugyanis 1997-ben jött a „Stone Crazy”, melyen olyan slágerek szerepelnek mint a „Do You Believe?”, „Find That” vagy a Big Punnal és Cuban Linkkel közös „Off the Books”:

A legnagyobb kritikai és populáris sikert JuJu-éknak az 1999-es év hozta, amikor megjelent „A Musical Messacre” című album és rajta a „Watch Out Now”.

Miközben sorban érkeztek az újabb lemezek és válogatások JuJu és Psycho Les tartotta magát az ütős zenei alapok hiteles mestereinek, akik idővel a korábbi jazz és funk alapokat latin zenékre cserélték.

Fellépéseik során szövegeikben szókimondók, stílusukban nyersek és pofátlanul őszinték, akik mindig hatalmas partyt varázsolnak. A 25 éves évfordulón is hasonlóval készülnek az Instant nagyszínpadán. Watch Out Now!

A koncert felvezetéséről személyesen a „gyémántfater” azaz Busa Pista (Gimmeshot Crew / Zuboly / Irie Maffia / Bupino) gondoskodik. Afterparty a FRAME-ben DJ GYöReMiX! és Kool Kasko prezentálásában, akik a New York City Real Hip Hop Set című összeállításukkal tisztelegnek a fellépők előtt.

Jegyinfók a party Facebook eseményében.

ElőzőKövetkező

Szólj be!