• |
Film

Az új Sebhelyesarcú Los Angeles ura lesz, már ha elkészül a film

Al Pacino Tony Montana Miami

Új hírek A sebhelyesarcú remake-ről. Idén augusztus 10-ére volt kitűzve A sebhelyesarcú új változatának – amin a Straight Outta Compton forgatókönyvírója is dolgozott (erről itt írtunk korábban) – bemutatója, ezt azonban törölték, és a Universal stúdió egyelőre nem tűzött ki új dátumot.

Még mindig nem állt össze a stáb

Ennek oka, hogy még nem állt össze a teljes stáb. A jó hír viszont az, hogy a kiszemelt rendező, Antonine Fuqua újra tárgyal a filmről: Fuqua korábban visszalépett egy másik projekt miatt, most azonban visszatért. Van érzéke a bűnfilmekhez (Kiképzés) és remake-ben is erős (A hét mesterlövész), tehát sikerrel próbálhatja meg űberelni Brian de Palma 1983-as klasszikusát, amelyben Al Pacino alakította a piti kubai bűnözőből floridai kokaincsászárrá emelkedő, majd szükségszerűen elbukó Tony Montana figuráját, aki megannyi rapelőadót megihletett már. Legutóbb itthon az AK26 Blöff című nótájában jelenik meg Tony Montana alakja.

Pacino nyomdokaiba Diego Luna (Star Wars: Zsivány egyes) lépne, vele viszont az a probléma, hogy teljesen be van táblázva, ezért nehéz lesz ismét helyet szorítani Scarface-nek.

Az új Sebhelyesarcú ezúttal Los Angeles ura lesz

Viszont megint csak jó hír, hogy a forgatókönyv legújabb változatát a Coen fivérek és David Ayer jegyzik (ő írta a Kiképzés forgatókönyvét is), így épkézláb történetre lehet számítani. Az új sztori egyékbént a mai Los Anegesben jászódik, tehát mellőzi a korábbi film történelmi kontextusát.

De Palma filmjében Tony Montana azért kerülhet menekültként Floridába, mert Fidel Castro kienged a börtönökből egy csomó bűnözőt és bukott pártitkárt direkt azért, hogy borsot törjön a jenkik orra alá.

UIP-Duna Film/ezRAP!

ElőzőKövetkező

Szólj be!