Videó

AK26 Blöff-je, vagy beef-je hallható az új videójukban?

AK26 Blöff videó

Az RTM puskaporos hordóra hasonlító, megosztó kiadója állandó botránybiztosító a magyar rap színterén. A kiadó versenylovainak fanjai pedig sokszor hiába keresik kedvenc dalaikat, mert a kiadó és az előadók közti viták sokszor áldozatokba kerülnek és a klipek pedig törlésre a kiadó csatornájáról.

Tavaly decemberben az AK26 duója lépett ki a Real Trill Music kiadótól, hogy saját szárnyaikon rappeljenek tovább, hogy e képzavarral éljek. Sokak örömére és sokak bánatára egyaránt. Íme szabadulásuk (#freeAK26 hashtaggel indítottak kampányt a távozásukkal kapcsolatban) utáni első önálló klipes daluk, a Blöff.

AK26 – Blöff

Visszatérve a viszályokra, csupán annyit szeretnék hozzáfűzni a történethez, hogy a Blöff című számmal véleményem szerint be beef-elik egykori platformadójukat, de akit részletek érdekelnek erről a rapháborúról, azoknak a gugli keresést tudom ajánlani, bő infókkal szolgál a háló ez ügyben. Csoda, hogy a Blikkben nem ezt tolják, na mindegy is. A Blöff instrujával kapcsolatban is szerzői jogi problémák vannak meglebegtetve, mindenesetre az AK26 a Facebook oldalán kimosta már magát a vádak alól.

Kicsoda Mr. Funk?

A beef-et illetőleg mintha a Mr. Funk megnevezéssel is utalnának valakire, aki Mr. is és Funktasztikussal a Kamikaze-ban harcolta ki magának egykor a rangot a magyar rapszakmában és hát, akit sokan gagyizmussal és fake-séggel vádolnak. Valakire, aki állítása szerint kilóra megvesz mindenkit, de habiszti kamugép, blöffman a valóságban. Csak sejtéseim vannak.

Ezt vágod?  Hat és fél percen át tolja a rapet Essemm, Fura Csé, az AK26, Awful éééss a Kamikaze, vagyis Mr. Busta és Funktasztikus

Posztbarokk giccs Tony Montana villájában

A klip pár képből álló, de profi munka, gyönyörű posztbarokk giccs enteriőrökkel, beállításokkal, vastagon rakott, aranyozott képkeretekkel, művirágokkal és trónolva daloló, autotune-ozott Hiro-val. Giajjenno keményen pakolja a rímeket a pörgetésekben trap-ra emlékeztető alapra. Az egész klip és a szöveg is karikírozza a magukat Tony Montana-hoz hasonlító, irracionálisan nagyra tartó lájkvadász és figyeleméhes álgengsztereket.

Mindenesetre az AK26 úgy tűnik jól meg van az eddigi platform nélkül is. Erdélyben, meg országszerte turnéznak, dobálják ki a klipeket, a számokat a netre, árulják a kegytárgyaikat, úgy tűnik függetlenül is profin építik a brand-jüket tovább, hűen kiszolgálják híveik sorait.

Különleges kollaboráció a New Level Empire zenekarral

Hiro-nak és Giajjenno-nak a Blöff előtt kijött több szóló száma, meg egy glam-es közreműködésük a New Level Empire-el a tavaly év végi botrányos RTM-es szakítás óta. A zenék az AK26 Official Youtube csatornájukon találhatóak meg.

New Level Empire x AK26 – Nagyon Nagyon

ElőzőKövetkező

Szólj be!