Esemény

Rawmatik és a Dirty Krime

Dirty Krime vol. 1. Hip Hop Party Vírus Club

Új Rawmatik lemez, az idei év első NKS fellépése, és egyéb finomságok egy boom bap parti keretében.

23 amerikai MC és DJ Rawmatik lemezén

Elsősorban Rawmatik legújabb albumának népszerűsítése céljából indul a Dirty Krime parti február 17-én, 21 órai kezdéssel. A „The States vs. Rawmatik” ezen a rendezvényen lesz először hallható/kapható, és igen ízletes hip hop csemegének ígérkezik. A limitált példányszámban (száz darab) legyártott CD-n huszonhárom amerikai MC és négy DJ szerepel. Rawmatik a következőket közölte velem a korong kapcsán: „2012-ben lettek rögzítve az első verzék. Gyerekkori álmom volt egy ilyen lemezt készíteni, majd bakeliten kiadni. Rengeteg türelmet igényelt. Akiknek a zenéjén felnőttem, azokkal dolgozhattam együtt. Sok bostoni MC van a lemezen, plusz Brooklyn, Cali, de még Kanada is képviseli magát. A trekkek több, mint felében van karc.”

Bakeliten is várható a „The States vs. Rawmatik”

The States vs. Rawmatik

„Hollandiában masterelték egy analóg stúdióban, külön analóg vinyl master is készült.”

“Limitált példányszámban lesz legyártva a bakelit (száz darab összesen). Ha összegyűlik száz darab előrendelés, akkor indul a gyártás” – mondta a Kriminal Beats lemezlovasa és producere. Tehát, aki nem elégszik meg a CD-vel, hanem a jó öreg fekete lemezen szeretné kedvencei között tárolni a polcon, annak elő kell rendelnie és várnia, hogy rajta kívül kilencvenkilencen megtegyék ugyanezt. Akik nem akarnak kézzel fogható példányt, azok digitális platformokról is (iTunes, Spotify, Deezer, Amazon, stb.) beszerezhetik majd a cuccot.

Videók amerikai emszíkkel

Az albumról eddig két dal került ki klip formájában; ékes bizonyítékai annak, hogy real hip hop trekkekre számíthatunk, bólogatós beat-ekkel. A félig Bostonban, félig Magyarországon forgatott „Nobody” még szenteste napján került ki a mester YouTube csatornájára. Reks, és az N.B.S. (Natural Born Spitters) ontják a rímeket és DJ Tray is közreműködik a vágásnak köszönhetően – Epos munkája – hangulatos klipben. Raw mindenhova magával viszi az MPC-jét, szinte hozzá van nőve; ez szimbolizálja a zene iránti szeretetét. Túrája során összetalálkozik Nospa a.k.a. Nos’Chez-zel (NKS), és Kool Kasko-val is.

A február 4-én napvilágot látott „Wait” ennél egyszerűbb videó, képekkel és fotókkal az előadókról, akik ez esetben Rasco (Cali Agents) és Skanks (Bankai Fam).

Kiket hallhatunk még a lemezen?

Az előző két dalban hallott MC-ken kívül Termanology, Madchild, Merkules, és a Dirt Platoon is rappel az albumon, s ezzel nem teljes a lista. Sok előadó neve még nincs publikálva.

A Dirty Krime további fellépői

A már említett NKS mellett Loco, Ready, és a Hírwevők fellépését is láthatja majd, aki jegyet vált a buliba, valamint Kool Kasko is beáll a DJ pult mögé. Addig is érdemes rámenni a Kriminal Beats XV. Mixtape-re, a Prawokatorz albumra (Ryzo, Rawmatik és Ureus közös cucca), és csekkolni Rawmatik lemezelemzői cikksorozatát, a Raw What?!-ot!

Figyelem, csak korlátozott számban van jegy a bulira!

Mától megnyílt az elővételi jegyvásárlás a bulira. Miért fontos ez? Mert csak 100 fő befogadására van lehetőség! Amennyiben szeretnétek tutira menni, érdemes még a buli előtt, a napokban megvenni a jegyeket a buli helyszínéül szolgáló Vírus Clubban, nyitvatartási időben. További információkért nézzétek meg a Dirty Krime esemény Facebook oldalát!

ElőzőKövetkező

Szólj be!