Videó

3+1 új videó a keményebb rap műfajok kedvelőinek

Scarlxrd rapper

Eleged van a lazulós, csajozós és lágyabb hangzású rapdalokból? Akkor most jó helyen jársz. Három előadó keményvonalas újdonságait ajánljuk a figyelmedbe.

Scarlxrd véres üvöltésekkel sokkolva rappel

Az egyedi stílusú, dühös és mizantróp zseni, a brit rap és trap-metál előadó, Scarlxrd, aki már Magyarországon is fellépett és videót is forgatott az elmúlt időben két új zenei videóval is jelentkezett.

Scarlxrd vloggerként kezdte netes pályafutását a Youtube-on Mazzi Maz alkotói néven és egy nu metal csapatban, a Myth City-ben tolta a muzsikát, mielőtt jellegzetes rap hc karrierjét elkezdte. Érdekes módon úgy vált világhírűvé, hogy virilizálódott debütáló videója, az 56 milliós megtekintésű Heart Attack előtt a neve teljesen ismeretlen volt az UK hiphop szcénában, tehát a világhíre megelőzte honi elismertségét.

Legtöbb videójában maszkkal az arca előtt jelenik meg és olyan poszt-apokaliptikus képi és hangzásvilága van, hogy az szívbemarkoló. Eddig hét stúdió albumot adott ki. Zenéjére jellemzőek a sikító vokálok, a klausztrofób trap ütemek, fülrepesztő zajok, torzított gitárfutamok és a nihilista, lélekgyilkos rapszövegek. Külseje a japán kultúra anime hőseit idézi, maszkja a Tokyo Ghoul dark fantasy mangájából ihletődött.

Ezt vágod?  Project Pat - I'm Dat N***a

scarlxrd – NX PRESSURE.

NX PRESSURE című számának új videójában maszk nélkül kínoztatja és löveti agyon magát a zenész pár maszkos, ruszki zsarolóval.

scarlxrd – DEMXNS & ANGELS.

DEMXNS & ANGELS című száma az előző klip folytatásának tűnik filmszerűségében. Ugyanaz a ruha van rajta és úgy tűnik, mintha lőtt sebébe nem halt volna bele, hanem félhomályban, sebesülten menekül egy erdei, kísérteties környezetben. Rapjével fájdalmasan az égbe kiált, valahogy így:

“Az égből senki nem figyel minket
Az égben senki nem vár minket
az angyalok lehullanak, elbuknak.
Meddig játszhatom el, hogy jól vagyok,
miközben a korlátaim mind a fejemben vannak.
Nem tudom mennyit vehetek.”

Madchild újratöltve csapatja a tempót

A Swollen Members banda tagja, a sokat megélt, kobold hangú, kanadai-kaliforniai Madchild új szóló videója Han Solo címmel jelent meg. A dal új albumán, a Demons-on lesz, amely április 12-én debütál.

Madchild – Han Solo

A klipben a gyöngyös grillzekkel, órákkal, ékszerekkel és tetkókkal felszerelt spanokkal gurulnak az éjszakában fullos sofőrgádzsival egy klub felé, miközben bandanával az arca előtt egy ázsiai férfi szaltózgat a klasszikus ütemek, csajok és a színes füstök alatt. Madchild azt állítja, hogy már nem akar a démonaival küzdeni, miután a drog és a szerencsejátékfüggőségből sikerült kigyógyulnia, bár a lélek sötét oldala sokszor a művészet melegágyának is bizonyul és a fájdalmak, a démonok kifejező alkotások készítésére sarkallhatják az embert. A szenvedésnek ez a pozitív hatása aztán további függést eredményezhet a mélyrepüléshez, miközben az alkotó Főnixmadárként támad fel poraiból az összeomlások után.

Ezt vágod?  Új G.w.M klip: Tiszta szégyen volt ez a lány is

A dalnak nem sok köze van mellesleg Han Solo-hoz, azon kívül, hogy Madchild is sokat inspirálódott a Star Wars-ból.

Hatmillió helyett már csak nyolc utat ad a halálhoz az ICP

Insane Clown Posse rap group

Március 1-jén jelent meg a nyolcadik Psychopathic Psypher, 8 Ways To Die címmel, amely egy exkluzív kisfilmes alkotás, a WSHH nevű videómagazin felkérésre.

Az UG hardcore rap régi horrorcore motorosai, a detroiti bohócarcú Insane Clown Posse duó utoljára kiadott albumának, a Fearless Fred Fury-nak ünneplése végett is készítették ezt a rövidfilmet, megemlékezve 30 éves masszív szakmai jelenlétükről és a kritikusok által eléggé figyelmen kívül hagyott underground hiphop szcéna szerteágazó hatásairól.

A Psychopathic Records által készített projektben olyanok működnek közre a juggalo rap legendákkal, mint a Three 6 Mafia alapítója, DJ Paul, Stitches, Esham, a szupervirtuóz raptechnikus Mac Lethal, Ouija Macc és Cage. A cumó egy igazi mindenki itt van, aki számít jellegű összeröffenés. Hatalmas figurák, hatalmas verzékkel. Tiszteletet kérnek és parancsolnak az UG számára kőkemény jelenlétükkel. A videó részletes elemzése külön cikket érdemel.

Insane Clown Posse – 8 Ways To Die

Főképen: Scarlxrd

ElőzőKövetkező

Szólj be!