Zene

Lady Leshurr, a 2016-os év brit rap felfedezettje

Lady Leshurr

Nem tudom, hogy rajtam kívül még hányan követik aktívan, vagy vannak képben a brit hip-hop zenei közeggel, de szerintem azért rájuk is érdemes odafigyelni egy csöppet, mert ahhoz képest, hogy annak idején a 2000-es évek közepén csak két olyan kiemelkedő névvel tudták meghódítani a fekete zenei slágerlistákat, mint például Lupe Fiasco és Professor Green, mára már nagyon komoly iramot diktáltnak a feltörekvő előadóikkal és klipjeikkel egyaránt.

Az egyik ilyen mostanában igen népszerű női rapperük Lady Leshurr, aki a tavalyi évben szerezte meg magának a közönséget és lett igen elismert a szakmában. Igaz, hogy már 2013 óta ontja magából a dalokat, de csak a 2015-ben elindított Queen’s Speech dalsorozat 6 epizódjával indította el igazán azt a hullámot, aminek igazán a népszerűséget is köszönheti. Az igazi áttörtést számára a Queen’s Speech 4. része hozta meg a maga 40 millió feletti YouTube megtekintésével. A számot nem elírtuk, igen, valójában 40 millió feletti nézettséget produkált már a dal. Annak ellenére, hogy a dalsorozat videói végtelenül egyszerű, úgynevezett egy snittes videók. Lényegében menet közben rappel az előadó különböző helyeken.

Ezt vágod?  8 kultikus női rapper/rapcsapat Nőnapra hangolva

Lady Leshurr – Queens’s Speech Ep. 4

Ezt, a 2016-os évre jött sikert rögtön meg is lovagolta a Desiinger féle Panda című szám alapjára írt Freestyle-jával, amihez forgatott is egy viszonylag egyszerű, ám lényegre törő zenei videót.

Panda Freestyle Lady Leshurr módra

Még tavaly tavasszal élépte túl a YouTube-on az 1 milliós megtekintést az összes addigi Queen’s Speech epizód, és természetesen nem hagyhatta ki azt az alkalmat, hogy ehhez az alkalomhoz köthetően is kidobjon köszönetként a rajongói felé egy klipes számot “1 Million Views” címen, ami lényegében egy koncert közben rögzített videós anyag, amiben felsorolja azt az 5 Queen’s Speech számát, amik milliós megtekintéssel bírnak.

Lady Leshurr – 1 Million Views

Nyáron jelenik meg a rapper hercegnő új kislemeze

Lady Leshurr sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a 2017. évi Where Are You Now turnéjának első 6 állomásából 3-nál minden jegy elkelt a fellépésére. Nem mellesleg a hölgyeménynek április 27-én jelent meg a legújabb megklipezett száma a “Juice”, ami majd a nyáron megjelenő Mode Ep-ről származik egyenesen. Természetesen azoknak is van egy jó hírem, akik szeretik követni a zenészeket a szociális oldalakon, mert Lady Leshurr az Instagramon, a Facebookon és a Snapchaten is igen aktívan tevékenykedik és sokszor enged betekintést a magánéletébe, valamint a fellépése előtti-utáni percekbe is. Szóval érdemes lépést tartani vele valamelyik közösségi portálon.

Ezt vágod?  Lil Kim új single-lel ünnepelte születésnapját

Lady Leshurr – Juice

ElőzőKövetkező

Szólj be!