Hírek

Új dala után távozik Lil G, miután Szegeden megdobták egy üvegpohárral

Tegnap este Szegeden, a JATE Klubban lépett fel a Nemazalány és Lil G páros. Az online felkapott előadók közül – akik sokak szerint inkább zenéket készítő vloggerek, mint zenei előadók – Lil G-t egy üvegpohárral dobta meg egy néző a közönség soraiból.

Közleményt adott ki a JATE Klub az esetről

Az esetről több olvasónktól és szegedi rap zenét kedvelőtől kaptunk információt már éjjel és reggel. Később a klub közleményét is olvastuk, miszerint:

“KÖZLEMÉNY

OSZD MEG,HA TE IS ÍGY GONDOLOD!

A mai napon hajnali 02:03 perckor a JATE Klubban egy vendég a nézőtérről egy üvegpohárral megdobta a Nemazalány-Lil G rap duó egyik tagját. A biztonsági szolgálat 6 percen belül megkereste és a klub területéről eltávolította az elkövetőt.


A JATE Klub elkötelezett híve a kulturált szórakozásnak és semmilyen esetben nem ad teret az ez irányú garázdaságnak. A kamera felvételek alapján a pohárt dobáló vendég a jövőben semmilyen programon, koncerten, délutáni, esti és éjszakai rendezvényen sem vehet részt határozatlan ideig.

Elítéljük a vandalizmus, a károkozás és a nők elleni tiszteletlen viselkedés minden formáját és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a jövőben ilyen és ehhez hasonló cselekmény ne történhessen a klub területén.

A mai napon egyeztetünk a duó menedzserével, amennyiben feljelentést kívánnak tenni az ügyben, mindenben a segítségükre leszünk.

Ezúton kérünk elnézést a pohárt dobáló vendég nevében a Nemazalány-Lil G rap duótól, bízunk benne, hogy ez egyszeri és rendkívüli eset volt, amely soha többet nem fog megtörténni a JATE Klubban és más szórakozóhelyen/fesztiválon/fellépésen sem.

Szeged, 2019.04.11.”

Reakciók a közleménnyel kapcsolatban

A közlemény bár nem írja, de a hozzánk befutott információk alapján más módon is, fújolás és beszólogatás révén is kifejezték a produkcióval kapcsolatban a nem tetszésüket egyesek. A klubnak feltettünk pár kérdést, de kitértek a konkrét kérdésekre történő válaszadás elől.

Ezt vágod?  Nem túl jó ötlet kérdezés nélkül szelfizni The Game-mel

Kétségtelen, hogy elítélendő ha sérülést okozó tárggyal dobnak meg valakit, ha egy férfi egy nőt, akkor az még inkább. Ezt a fajta megnyilvánulást az ezRAP szerkesztősége is mélyen elítéli! De van egy másik oldala is a történteknek. Ha valaki olyan provokatív stílusú, mint az érintett előadó, és a zenéje a trash szélén mozog, akkor ez is benne van a pakliban. A nethuszárkodás véget ér ha kilépünk a monitorunk árnyékából.

A közleménnyel kapcsolatban pedig még két dolog fogalmazódott meg többekben. A 2000-es évek elején a rap, hiphop bulikban a rosszabb produkciókat előadókat lezavarták, szó szerint leszedték a színpadról. Igen, itt Magyarországon, és igen, Szegeden is. Rock bulikról ne is beszéljünk.

A másik dolog, hogy a közlemény a feljelentés lehetőségét is megemlíti. Ettől Lil G eltekint, ezt Instagram story-jában jelezte. A közlemény hatására viszont sikerült bolhából elefántot csinálni. A JATE Klub közleménye egyfelől egy szabadkozás, mintha egy világsztárral esett volna meg a dolog, és félnének valamiért, másfelől egy virális marketing kampány lett az OSZD MEG, HA TE IS ÍGY GONDOLOD kiemelt felszólítással.

Ezt vágod?  Megszületett a tavaly lelőtt XXXTentacion gyermeke

A közelmúltban egyébként Siska Finuccsi fogalmazott meg kritikát Lil G-ről, de a szakmában, a “backstage-ben”, vagy privátban jópár befutott rapelőadó hasonló, vagy keményebb szavakkal illeti Lil G-t, vagy a hasonló előadókat.

Lil G szerint az emberekből hiányzik a tisztelet

Lil G közben adott egy kisebb interjút a MusicDaily fantom zenei oldalnak. Ott elmondta, hogy szerinte az emberekből hiányzik a tisztelet. Elég érdekes kijelentés ez azok után, hogy ő korábban azzal hencegett egy éves zenélgetés után, hogy Magyarországon ő a RAP. De az sem volt semmi, amikor egy videóinterjúban flegmán megjegyezte, hogy lekukázta a volt menedzsereit. El kellene gondolkodni rajta, hogy nem-e pont az ilyen netes kijelentések hozzák magukkal a való életben az atrocitásokat.

Kijön az új dal, utána távozok

Úgy tűnik, hogy Lil G is érzi, hogy el kell gondolkodnia. Az Instagramon jelezte, hogy a héten megjelenő új dala után távozik egy kis időre pihenés és gondolkodás céljából.

ElőzőKövetkező

Szólj be!