Zene

Offset, a négyszeres apa és Cardi B termékeny évődése

Offset a Migos nevű, újvonalas trap triót rokonaival alapította, unokatestvérével Quavo-val, aki a harmadik tag, Takeoff nagybátyja. 2015-ben adták ki közös debütáló stúdióalbumukat, a Yung Rich Nation-t.
2016-os EP-jükről már itt írtunk az ezRAP-en:

2017 végén Nicki Minaj-val és Cardi B-vel közös dalt és videót adtak ki, melyről itt tájékozódhattok. 2018-ban a Culture című lemezükkel a legjobb rap album, a virilizálódott mémmé lett Bad and Boujee dalukkal pedig a legjobb rap előadás kategóriákban voltak Grammy-díj várományosok.

Migos feat. Lil Uzi Vert – Bad and Boujee

A Migos nemrég westcoast-os minimalizmus és melodikus loopok ihlette közös klipet dobott a porondra, melyet Mustard-dal követtek el és amely két hónap alatt elérte az 50 millió feletti nézettséget a YouTube-on.

Offset olykor kicsapja a biztosítékot, mint abban az ominózus esetben is, amikor Layzie Bone orrolt meg rá egy merész kijelentése miatt. 2017-ben Drake-vel, Macklemore-ral, majd 21 Savage-val featelt.

21 Savage, Offset, Metro Boomin – Ric Flair Drip

Offset Okurrr! Bardival

2017-ben kezdett el randizni a markáns és szabadszájú ex-sztripper, influenszer, feminista rapper és netceleb Cardi B-vel, akit még az év szeptemberében feleségül is vett a nyilvánosság utólagos beavatásával és 2018 áprilisában megszületett kislányuk, Kulture, aki Offset negyedik gyermeke és akinek világrajövetelét még a közösségi médiában is olyan videóval adta hírül, amelyben az Okurrr! kifejezést megalkotó neje, Bardi éppen szült, sokakban megrökönyödést keltve ezzel. Előző kapcsolataiból Offsetnek két fia van, Jordan és Kody és egy lánya, Kalea.

Ezt vágod?  Emlékezünk Ol' Dirty Bastard-ra, a Wu-Tang legendára

Cardi B feat. Offset – Lick

2018 decemberében Bardi bejelentette, hogy szakítottak Offsettel, a rapper hűtlensége miatt. A csapodár férj a szupersztár femcee koncertjén kért nyilvánosan bocsánatot „Fogadj vissza, Cardi!” feliratú táblával, tortával és virágokkal elég kínos szitut okozva ezzel a feleségének. Bár Bardi akkor nem volt elragadtatva a meglepetésszerű akciótól, de végül mégis megenyhült és visszafogadta Offsetet.

Sokak szerint mindez csupán egy hírverést fokozó médiaakció volt a művész pár részéről, mindenesetre Offset állítólagos szeretője, Summer Bunni írt egy nem annyira átütő számot az előadóról. Offset azóta is nagyon bizonygatja odaadását Bardi felé. Hatalmas összegű ajándékokkal halmozza el hitvesét, lekorlátozta saját privát kapcsolatait és a backstage-ből, bulijaiból száműzte a gruppikat, a női rajongókat is.

Offset & Cardi B – Um Yea

2018-ban, a magánéleti nehézségek ellenére Offset nagy tehetségű neje, Cardi B kiadta debütáló szólóalbumát, az Invasion of Privacy-t, melynek mind a 13 dala arany vagy platina lett.

A 2018-as MTV Video Music Awards-on 12 jelölése volt és három díjat meg is nyert. Az album további sikereket is hozott számára, rengeteg díjat, elismerést kapott, több magazin a „HipHop Jelenlegi Királynője” néven nevezte és először fordult elő a Grammy-gála történetében, hogy egy női előadó nyert díjat a Legjobb Rap Album kategóriában szólóénekesként.

Cardi B feat. Migos – Drip

Az apafej Offset debütáló szólólemeze

Az idén 28 éves Offset 2019 februárjában adta ki a „Father of 4” címmel megjelent első szólóalbumát, a Motown és a Quality Control Music kiadók gondozásában. A lemez borítóján Offset fáraó imídzsben látható négy gyermeke körében és a lemez címe is négyszeres apaságára utal.

Ezt vágod?  Kendrick Lamar és Jay-Z is esélyes az év legjobb rap albuma Grammy-díjra

A Migos három tagja közül Offset készítette el utolsóként önálló albumát, ( 2018-ban Takeoff kiadta a The Last Rocket című albumát, Quavo pedig a Quavo Huncho-t ) olyanok közreműködésével, mint J. Cole, Cardi B, Travis Scott, 21 Savage, Big Rube, Gunna, CeeLo Green, Quavo és Gucci Mane.

Az album többnyire pozitív kritikákat kapott. A zenei műfaj az atlantai hiphop nyomvonalán haladó, sötét és mély bítekre alapozott trap zene. Szövegtechnikája, lírikája nem virtuóz, de Offset egyre inkább kicsiszolt stílusáról tanúskodik.

Offset – Red Room

Az album „Red Room” című videóját 2019 február 14-én adták ki. A dal producere Metro Boomin volt, a szövegvilága Offset életének nehézségeiről szól, egyfajta visszatekintés a hiányzó nagymama főztjére, az apa nélküli gyerekkorra, kriminális élethelyzeteire, a halállal való parolázásaira, hogy túl gyorsan kellett felnőniük és értelmezi 2018-as autóbalesetét is. A videót Aisultan Seitov rendezte, halszemoptikát használva, filmszerűen egybefűzve az eseményeket.

Offset feat. Gucci Mane – Quarter Milli

Az album második videójaként jelent meg február 26-án „Quarter Milli”című feat, amelyet Offset Gucci Mane-val közösen készített. A videó retro western képi világában és kosztümeiben az 1930-as évek Chicagójában tevékenykedő akkori első számú közellenség, John Dillinger gengszter éráját és bankrablását idézi meg mozivászonra illő esztétikával.

A sztárpáros új rapduója, a Clout

Offset Cardi B Clout video

Az album harmadik megjelent dala, a “Clout”, melyet Cardi B-vel készítettek és amelynek videóját áprilisban adták ki. A dal azokat a magamutogató, törtető influenszereket és Insta-függőket kritizálja, akik saját hírnevük, karrierjük építéséhez kihasználnak másokat.

Ezt vágod?  December közepén érkezik Cam'ron-tól a Purple Haze 2

A Clout kifejezést a szlengben a hírneves, gazdag és befolyásos személyekre alkalmazzák. A dal a duó negyedik zenei együttműködése az “Um Yea”, a “Lick” és a “Drip” után. A videó Bardi közösségi platformján jelent meg április 16-án, majd következő napon a Migos YouTube csatornáján is.

A rapperpár vitathatatlanul működő kémiájától forró klip, mely sárga és fekete színekre van komponálva két hét alatt több, mint 60 milliós nézettséget produkált. A videóklip Daniel Russell rendezésében készült, Offset kreatív ötletei alapján.

A kezdő jelenet az 500 millió felhasználóval rendelkező TikTok nevű kínai videós alkalmazás megidézésével indul. A TikTok 15 másodperces videók készítését és megosztását teszi lehetővé. Az eredetileg Musical.ly, majd TikTok néven futó alkalmazást dalokra tátogó kamaszok ihlették.

A következő jelenetben a maszkos, három copfos Offset egy sárga zongorán játszik, majd sárga láncfűrésszel roncsol szét egy fekete-sárga tortát. A forró és fülledt erotikával átfűtött videó részben egy tükörszobában játszódik.

A balaklavás Bardi egy rakás citrom társaságában és fejen állva is rappel, miközben egy ágyéktáncot is ellejt a zongorista ujjú Offset ölében. A videó igen korhatárosra sikeredett, szexuálisan impulzív jellege miatt, de Barditól ezt a leplezetlenséget szinte már elvárjuk, hisz mindig pont ilyen.

Offset feat. Cardi B – Clout

Cardi B a verzéjében a „hamis hír” járványairól beszél, amikor a médiumok elsőként jelentenek be nem feltétlenül igaz infókat.

„Egy egész blogot kell olyan gyorsan futtatnom, amilyen tempóban szenzációhajhászásra és kattintásvadászatra használják a nevem.” – rappeli Bardi a Clout-ban, férje ölében twerkelve.

ElőzőKövetkező

Szólj be!