Videó, Zene

Februári magyar ug dalokból és videókból szemezgetünk

Februárban az ezRAP Facebook csoportjában posztoltuk, hogy mostantól érdemes a hazai, feltörekvő előadóknak ott megosztani új zenéiket vagy videóikat velünk, mert minden hónap végén a csoportban belinkelt alkotásokból válogatunk és az általunk vélt legjobbakat olvasóink figyelmébe ajánljuk. Íme a februári dalokból és videókból való szemezgetésünk.

C-zár – Az Ördög Vigyáz Rám

Elsőként itt van C-zár, aki február elsején publikálta legújabb videóklipjét, “Az Ördög Vigyáz Rám” című dalához, ami egy trilógia, azaz egy három részes sorozat befejező, 3. része. Az első rész Angel címmel jelent meg még 2017 novemberében, majd jött az Angel második része, az Áve C-zár. A legutolsó sorban C-zár az Ördög szerepében jelenik meg, vagy az Ördög bújt C-zárba, döntsétek el. A klip erőssége a smink és maszk munka, a színvilág is passzol a dalhoz.

Cifra – A Cifra nótája

Itt van Cifra nótája is, aminek zenei alapjában egy régi magyar nótából mintavételezték a hegedű játékot. 100% falu rap, pimasz, humoros szövegekkel. Érdekesség még, hogy a refrén résznél drum and bass-es dob ütemre vált a zene, szóval lehet ugrálni a falunapon!

“Faluhelyen úgy szokás, hogy benyalod a decidet!”

Mr. Reco – Vártalak

Mr. Reco Valentin-nap után jeletnkezett szerelmes dalával, ez a Vártalak. Még nem hallottunk a srácról, de csak így tovább. Bár Mr. Reco otthon produkálta e dalt, nagyon kellemes meglepetés. Ha egy kicsit jobban meg lenne producerelve és stúdió minőséget kapna a dal, talán kisebb sláger is lehetne belőle.

Ezt vágod?  A CP Dzsiizával oltja szét Lil G-t és akik bohócműfajt csináltak a hip-hop-ból

Lion x Blond – Reszkessetek!

Egy underground west coast gangsta rap-et is a figyelmünkbe ajánlottatok. “Itt a veszett meg a laza!”, vagyis Lion és Blond. “Jobb ha nem kezdetek velünk”, “Mi vagyunk a királyok”, keménykedő stílusú dal. Nem rossz. Aki a keményebb stílust szereti, az hallgasson mindenképpen rá, de azért annyira nem áll jól a srácoknak. Hozzá tennénk, hogy például Lion Alattam az ütem című track-je sokkal jobban adja, és sokkal jobban illik stílusilag a sráchoz.

Bret Barthel km. Papp Virág x Lawszo – Alázat

A végén, de egyáltalán nem utoljára. Február közepén érkezett meg Bret Barthel “Alázat” című track-je, Papp Virág és Lawszo közreműködésével. A februárban kapott dalok közül ez viszi a pálmát. Könnyen emészthető, poposabb alap, komoly mondanivalóval és egy fülbemászó női ének refrénnel. Könnyen lehet, hogy a következő alkotásával a nagyokkal száll versenybe Bret. A dal Bret Barthel első, bemutatkozó lemezén, a “Lehetne másképp”-en található meg.

Márciusban is várjuk az új dalokat és videókat

Márciusban is várjuk az ezRAP Facebook csoportban az új, magyar rap/hiphop/rnb dalokat és videókat, illetve dalaitokat, videóitokat. Egy hónap múlva ismét szemezgetünk! Ha pedig kérhetünk valamit, akkor vegyetek fel 40-50 tagot Facebook csoportunkba, hogy egyre több rap/hiphop szerető értesülhessen az újdonságokról! Köszi!

ElőzőKövetkező

Szólj be!