Zene

Layzie Bone bepöccent a Migos kijelentésére, miszerint ők a világ valaha volt legjobb csapata

Layzie Bone - Let Me Go Migo

Itt az újabb amcsi hip-hop acsarkodás. Ezúttal a Bone Thugs N Harmony és a Migos között lett nézeteltérés.

A korábbi East-West konfliktus után lassan az Old-New raparcok háborúja kezd kibontakozni. Több ikonikus raplegenda emelte már fel a szavát a sok újhullámos, semmitmondó előadó miatt. Elég csak talán Eminemet, Ice Cube-ot (új albumán rendesen odamondogat a fiatal srácok és csaj előadóknak) vagy Snoop Dogg-ot megemlíteni.

Legutóbb a Migos tett elég nagyképű kijelentést, miszerint:

A Migos a legjobb csapat, amit a világ valaha látott.

A social media felületeken egymásnak is ugrott a Migosból Offset és a Bone Thugs N Harmony-ból Layzie Bone. A vége egy diss track lett Layzie-től, Let Me Go Migo címmel.

Layzie Bone – Let Me Go Migo

A jelen konfliktus érdekes dolgokat hoz a felszínre, például, hogy vajon mennyit érnek az online statisztikai adatok, a jelen online zeneáruházas hallgatási számok, van-e ezeknek az új, üresebb daloknak kulturális értéke. Lehetnek-e az újhullámos előadók dalaiból örökzöld slágerek, vagy inkább csak jelenkori agyonhallgatott buli slágerek, amik elhalnak idővel.

Erre a választ csak 10-20 év múlva tudjuk megadni, de az biztos, hogy a ’90-es években és 2000-es évek elején született Bone Thugs N Harmony világslágerekké avanzsált dalok időtállónak bizonyultak, mondanivalóval párosulnak és mára bebizonyosodott róluk, hogy kulturális többlet értékkel bírnak. Ettől Offseték egyelőre messze vannak, akárcsak Újpest Compton-tól.

Ezt vágod?  Magyar hiphop csajok produkciói az elmúlt hetekből
ElőzőKövetkező

Szólj be!