Lemezajánló

Daz Dillinger Dazamataz gangsta albuma kemény, mint a dumdum golyó

Daz Dillinger Dazamataz album

Suge Knight gengszterrap-paradicsomából sarjadzott rap ikon, a Tha Dogg Pound duó egyik oszlopos tagja, Daz Dillinger ismét nagyot alkotott holnap megjelenő, tizenhatodik(!) lemezén a Dazamataz-on.

West Coast feeling 30 track-en keresztül

Kemény ritmusok, dinamikus szövegek, hamisítatlan west coast fíling, magával ragadó, nyers, maszkulin erő, ami jellemzi ezt a 30 track-es művet. Ütős csapatot hozott össze a hangzóanyagon, olyan zenészek közreműködésével, mint Kurupt, B-Legit, Big Gipp, Kokane, The Twinz, Shon Lawon, G-Perico, Willie Mammuth, Jayo Felony, Freddie Gibbs, Tray Dee, Rah Lah, M-1, Nicole Wray, Suga Free, Soopafly, Rosilee, Ray J, Latoiya Williams, Snoop Dogg, October London, Tonya Dyson, Yung Zeke, Goldie Loc, Itsad és C-Bo. Úgyhogy az albumon majdnem mindenki ott van, aki számít, kivéve, aki nincs ott.

Daz Dillinger Dazamataz tracklist
Megannyi kaliforniai közreműködő a 30 dalt tartalmazó west coast rapalbumon.

Sorban érkeznek a videók a Dazamataz-ról

Daz Dillinger folyamatosan, szép sorban dobálja ki nekünk a YouTube csatornáján a jobbnál jobb klipeket. Párról írtunk mi is korábban itt:

Merénylet a West Coast-on – Daz Dillinger g-funk bombát robbantott!

Lássuk, miket láthatunk Daz Dillinger 2018-as, Dazamataz nevezetű bőségszarujában.

Daz Dillinger – Dazamataz

Az album címadó számának fenomenális klipje, ipari tájakkal, áramteleppel, fukszokkal, ringó, forrónadrágos csípőkkel, artisztikus, maszkos táncossal, szmókkal és verdákkal.

Daz Dillinger feat. Kokane – Ain’t The Same

Persze ismét szmóki, LA lokálpatriotizmus, graffitifal. Képileg nem bonyolították szanaszét, de a klasszikus rap flow gyönyörűsége kárpótol minket a vizuális puritanizmusért cserébe.

Daz Dillinger feat. Snoop Dogg & Kurupt – Sorry Bitch

Daz Dillinger és spanjai kicsit hímsovénkodnak is nekünk nyugati parti retró sztájlban az új albumon.

Daz Dillinger feat. Kurupt – Ready 4 Some Action

Dzsalás az éjjeli utcákon, gyártelep, külváros, pattogó flow, felfokozott adrenalin, lecsupaszított lényegretörés…

Daz Dillinger – Hard N Tha Paint

Tekerés, állomások, lóvé, füst, húzós bítek, A Verda meg Daz az éjszakában keményen festenek.

Daz Dillinger feat. The Twinz (Tripp Locc & Wayniac) – Hard Life

Az élet ridegségeiről szóló dal, melyeken Daz mindig felül tud emelkedni. Közreműködik, az anno Warren G producerálta The Twinz.

Daz Dillinger feat. Yung Zeke & Kokane – Show Some Respect

Elmaradhatatlan lepattant, szétfújt színhelyek, feszes ütemek, sikátorok, szánsájn. A zene üt, mint a béjzbózütő.

Daz Dillinger feat. Rosilee – Im Feeling You

Egy érzelmesebb, romantikusabb hangvételű R&B dal az új albumról.

Végül Daz új videója

Végezetül még egy videó, mely bár nem a Dazamataz lemezen jött ki, hanem Daz YouTube csatornájának legújabb videója, melyben JU3 DA TRUTH-al feat-el. Ez egy őrzővédő hangulatú, bandás, fallikus ütőeszközökkel operáló, kiazerősebbkutya, aki … hangvételű Long Beach-i, helyzetjelentő klip, egy távoli óriásbulával.

Gangsta rap, mint a szólásszabadság egyik zászlóvivő technikája

Sokan elítélik a gengszter rap-et erőszakos és vulgáris üzenete miatt, de az utca mélye töretlenül hallatja a hangját szerencsére. Bűnügyi statisztikák bizonyítják, hogy a gangsta rap megjelenése és egyre növekvő népszerűsége ellenére nem fokozódott az utcai bűnözés a zenei világ legkeményebb ágazatának hatására. Igaz, az utcai harcoknak a zenészek közt is vannak áldozatai, de sokkal szignifikánsabb az, hogy az utca mélyéről thug-ként felemelkedve számos egykori utcakölyök és bűnöző tért bűnözésmentes útra a zenei sikereinek, vagy művészi önterápiájának következményeképpen. A gangsta rap a szólásszabadság egyik zászlóvivő technikája, őszinte, nyers és kíméletlen realizmussal fejezve ki az alkotók által megélt problémákat.

A gangsta rap kialakulásáról itt olvashattok:

ezRAP! történelem I. rész – A Gangsta Rap

ElőzőKövetkező

Szólj be!