Videó

Hopsin – Panorama Cityből Európába

Panorama City

A gördeszkázás szerelmese, Hopsin új klipjében mesél arról, hogyan nőtt fel Los Angeles északi részén, Panorama Cityben.

A zseniális „Ill Mind Of Hopsin 9” után, január végén új videóklippel jelentkezett a kaliforniai Marcus Jamal Hopson. Előző videójáról és tavalyi nagylemezéről már írtam cikket, ezúttal a „Panorama City” kerül terítékre, vagyis monitorra. Mivel a dal az egyik favoritom a „No Shame” című albumról, különösen örülök annak, hogy az egykor Ruthless Records-os MC ehhez is készített klipet.

Üdvözöl Panorama City

Gyönyörű, drónos felvételekkel indul a videó, aztán megjelenik – a gamerek számára a San Andreas-ból ismerős betűtípussal – a Panorama City felirat (fenti főkép). A szemfülesebbek azonnal kiszúrhatnak egy plakátot, mely A$AP Rocky, Schoolboy Q, Gucci Mane, a Migos (akik legutóbb Nicki Minaj-zsal és Cardi B-vel forgattak videóklipet), és Young Thug (aki meglepő módon női ruhában is szeret pózolni) közös bulijára hívja fel a figyelmet.

A Los Angeles-i városrész utcáin haladunk, majd feltűnik Hopsin, elvégzi a reggeli teendőit és az imádott gördeszkájával indul a haverokhoz.

Hopsin gördeszka ugrás
Gördeszka trükk Hopsin módra.

0:37-nél végre beindul a rap, a csávó flow-ja még mindig bólogatásra késztet, az meg nevetésre, ahogyan az iskolapadnál bukott szamárrá változik… ja bocs, az kecske!

Ezt vágod?  Havi körkérdés - Melyik előadó(k) fellépését néznéd meg leginkább?

A kecske vs. szamár sztori

Magyarként azonnal a „bukott szamár” kifejezés jutott eszembe az iskolai jelenetről, de Amerikában ezt nem használják. A „GOAT” (kecske) kifejezés viszont a Greatest Of All Time (minden idők legjobbja/legnagyobbika) rövidítése, vagyis a menők szinonimája az Egyesült Államokban. El is hangzik a dalban, hogy „ I’am the GOAT”, ahogyan az is, hogy Hopsin kibukott a suliból, küldetésére (avagy a rapre) koncentrálva.

Hopsin kecskével a Panorama City videójában
Láttál már MC-t kecskét sétáltatva rappelni? Ha nem, akkor Hopsin a te embered.

A kecske vs. szamár dolgot különben alaposan megvitattuk a szerkesztőtársakkal, idézem Bónyai Barbara szavait: „1:18-tól lehull a lepel a kecskéről. Látszik a patája is és hogy párosujjú. A szamár viszont nem párosujjú patás. Még egy érdekesség: A legújabb genetikai alapú rendszertan a párosujjú patásokat és a ceteket (Cetacea) a Cetartiodactyla nevű új közös rendszertani csoportba sorolja.”

Kamaszként D12-et hallgatott és légpuskával lövöldözött Hopsin

Na, ott tartottunk, hogy minden idők legjobbja a tanárját bosszantja, majd deszkás spanjaival lelép a suliból. A refrénnél Joeytee csatlakozik hozzájuk egy bringával, aztán falfirkával dühítenek magukra egy biztonsági őrt. Sittes jelenetek is láthatóak a klipben, de a humoros hangulat hamar visszatér egy csúzlival eltalált biciklis járőr képében. Hopsin az Osiris deszkás cipőt is megemlíti szövegében, s arról is sztorizik, hogy légpuskával lövöldöztek az autókra, amíg ki nem érkeztek a zsaruk. Az is kiderül, hogy D12-vel kezdte a raphallgatást. A záró képsorokban meg látni, hogy igencsak összebarátkozott a kecskével.

Ezt vágod?  Az Onyx-os Sticky Fingaz megemlékezése Jam Master Jay-ről

Hopsin feat. Joeytee – Panorama City

Márciusban Európában turnézik Hopsin

Hopsin európai rajongóinak jó hír: márciusban erre a kontinensre is ellátogat a művészúr. Örülhetnek azok a honfitársaim, akik Angliában, Hollandiában, Németországban, Dániában, Svédországban, vagy Lengyelországban élnek. Rossz hír viszont, hogy Magyarország nem helyszíne az európai turnénak.

Hopsin No Shame Europe Tour Dates 2018

ElőzőKövetkező

Szólj be!