Lemezajánló

A szégyentelen Hopsin

Hopsin - Marcus Jamal Hopson

Hopsin „No Shame” című lemeze november 24-én jelent meg, és valóban nincs oka szégyenkezésre.

No Shame – az ötödik Hopsin album

A „No Shame”(magyarul: Nincs szégyen) Marcus Jamal Hopson ötödik albuma, és tizenhét tracket tartalmaz, abból kettő skit. A Ruthless Records-nál debütáló, majd saját kiadót alapító rapper elmondása szerint ez a lemez talán eddigi legőszintébb cucca, s egyaránt magában foglal haragos, agresszív, és szomorú dalokat. Új kiadója – az Undercover Prodigy – gondozásában jelent meg a korong, illetve betársult a 300 Entertainment-hez. A horrorcore rapben is jártas mikrofonmesterről már korábban olvashattatok oldalunkon.

Hopsin No Shame album borító
Az új nagylemez borítója.

A new school éra legjobb MC-jének tartom Hopsin-t, eleinte mégis az volt az érzésem a „No Shame”-et hallgatva, hogy nem nekem való. A flow folyamatosan rendben van, magával visz, de a zenék nem győztek meg, visszavágyódtam az előző lemezeihez. A „Black Sheep” című, egyszerre szomorkás és dühös dalnál viszont azt éreztem, hogy „igen, ez kell nekem, és a „Panorama City” meg az „Ill Mind of Hopsin 9” tette fel az i-re a pontot. Kár, hogy a többi dal nem lett ennyire erős, zeneileg nem egységes a hetven perces hanganyag minősége. A katarzis így elmaradt, az említett három dalt viszont többször meg kellett hallgatnom, annyira jók.

Ezt vágod?  PMD ismét pénzt csinál

Hopsin dala gyermekének

Az „Ill Mind of Hopsin 9”-hoz nemrég klip is megjelent, különben ez a negyedik videó az új album kapcsán, a “The Purge”, a “Happy Ending”, és a “Witch Doctor” után. A dal lényegében arról szól, hogy nem látogathatja Ausztráliában élő gyermekét, mert a fiú anyja azt hazudta, hogy Hopsin verte őt, s emiatt elutasították a rapper vízumkérelmét. Klippel együtt igazán ütős ez a szerzemény; Hopsin egy Muppet Show-hoz hasonló gyermekműsor szereplőjeként rappeli el fiának mindazt, amit kettejük szétzúzott kapcsolatáról gondol. A szereplők kiválasztása elsőrangú: az MC fiát alakító kissrác, a gyerek anyját játszó „plasztikcica” típusú nő, és a nagyszülők, mind telitalálat, a képi világ tökéletes párhuzamot alkot a szöveggel. Ha kedvetek támad a lemez többi dalához, a Hopsintv YouTube-csatornán azokat is megtaláljátok.

Hopsin – Ill Mind of Hopsin 9

ElőzőKövetkező

Szólj be!