Videó

MotorSport – a Migos, Nicki Minaj és Cardi B professzionálisan kimunkált rongyrázása

Migos Nicki MInaj Cardi B Motorsport video

A Migos csapata nagyon reprezentatív, futurisztikus projektet dobott ki a piacra Nicki Minaj és Cardi B gyümölcsöző közreműködésével még a 2017-es évnek a végén.

Migos, Nicki Minaj, Cardi B – MotorSport

Nicki Minaj és Cardi B is csúcsformában

A mocsadék déli hip-hoppal kevert trap beat-ekre rakott szövegek egyaránt hozzák a new school autotune-os hangzásait és az old school jellegű rímképleteket is, többnyire a két rap királynő részéről, akik csúcsformájukat hozzák a videóban és a zenében is. Gengszterkedés, lövöldözés, bűnözés, versengés, a félelem legyőzésének motívumai jelennek meg a szövegek tartalmában. A két díva hasonlóan versenyeztetve van a projektben, mint a különböző luxusjárgányok, a fogyasztói társadalom jegyében. Mind ketten kimunkált árucikkek, de különböző taktikával és technikával.

Cardi B Motorsport

Cardi B egyenes beszédével, kötözködő közvetlenségével, vagány ritmikájával azonnal megragadja a műélvezőt. Nicki Minaj pedig a tőle megszokott alakváltó szerepében igyekszik egy újabb archetípust megformálni. Talán a méhkirálynőt, ahogy így elnézzük idomait. Mind ketten egyaránt érett művészetet pakolnak elénk. A Migos tagjai szinte csak körül díszítik jelenlétükkel a rap dívákat, hang testőrökként, de mégis stabil vázat alkotva a hangzásban, amihez felettébb értenek.

Úgy egymilliárd forintnyi rongyrázás

A videó igazi posztmodern barokk, a benne szereplő luxus sportkocsis díszlet úgy egymilliárd forintnyi rongyrázást reprezentál. A CGI is elegánsan diszkrét és csúcsprofi. Nicki Minaj fenékimplantátuma már-már a sci-fi kategóriát súrolja, természetesen ismét egy új, zseniálisan kimunkált kaméleon-Barbie jelmezben.

Nicki Minaj Motorsport
Nicki Minaj futurisztikus Barbie-babaként pózol egy sportkocsi társaságában a MotorSport videójában.

Cardi B nem olyan rég még sztriptíztáncosként funkcionált

A 2015-ben feltűnt és a slágerlistákat letaroló Cardi B nem olyan rég még sztriptíztáncosként funkcionált, majd pár mixtape után az Atlantic kiadónál szerződött le. Debütálását a rajongók és a rap nagyasszonyai is lelkesedéssel fogadták, miután a Billboard Hot 100 lista első helyére küzdötte fel magát szóló számával a Bodak Yellow-al. Ezt az eredményt 19 éve, Lauryn Hillnek sikerült elérnie először és ezidáig utoljára.

Cardi B – Bodak Yellow

Még egy kis Migos

Az Atlanta-i Migos formáció 2009 óta úgy tör fel, mint a gejzír, jobbnál jobb dalokkal. 2016-os, 3 Way című EP-jüket oldalunkon is meg tudjátok hallgatni. 2017. decemberében Pharrell Williams produceri szárnyai alatt is kiadtak egy ütős muzsikát, Stir Fry címmel, a hip hopban sokat használt The Mohawks The Champ sample-jének felhasználásával.

Migos – Stir Fry (produced by Pharrell Williams)

ElőzőKövetkező

Szólj be!