Lemezajánló

Smif N Wessun – The All, avagy a boom bap nem halott

Smif N Wessun

Február 22-én megjelent albumával a brooklyni Tek&Steele életben tartja a boom bap-et.

Budapesten is megfordult már a Smif-N-Wessun

Sokatoknak ismerős lehet ez a duó, hiszen a Boot Camp Clique rapfamília tagjai Budapesten is felléptek nemegyszer. ’95-ös debütáló nagylemezük, a Dah Shinin’ a hardcore hip hop rajongói számára igazi csemege, olyan erős dalokkal, mint a Wrekonize vagy a Bucktown (mindkettőhöz klip is készült).

Előző – ha beleszámoljuk a Cocoa Brovaz névváltoztatással kiadott korongjukat, akkor ötödik – albumukat a legendás Pete Rock producerálta (Monumental – 2011).

Az új, The All című album

Smif N Wessun The All album cover

Az új lemez elementáris boom bap hangzását 9th Wonder-nek köszönhetjük, aki többek között olyan mikrofonmesterekkel dolgozott, mint Buckshot, Sean Price (R.I.P.), Jay-Z és Talib Kweli. A tizenkét dalt tartalmazó, negyven perces hanganyag közreműködői sem gyengék; ott van mindjárt a harmadik track-ben a Wu-Tang Clan Raekwon-ja, a hetedikben Rick Ross.

Ahogy már említettem, a boom bap jellemzői adják a kiadvány erősségét, szinte az összes dalban falhoz vág a lábdob, s teljes a New York-i fíling. A legújabb klipes dal, a StahfAllah mellett a Raekwon-nal készült Dreamland számomra a favorit. Az enyhén depresszív, dallamos, zongorás track-ből kihallani, hogy érzelmeket közvetít, ennek a dalnak lelke van.

Ezt vágod?  KisDoki - A magyar G-Funk koronázatlan királya

Smif N Wessun – Stahfallah

A kiadvány kapható bakeliten és CD-n, valamint elérhető a digitális zenebázisokon, például a Spotify-on.

Smif N Wessun – The All lemezhallgatás

ElőzőKövetkező

Szólj be!