Zene

Saweetie, a magas fenntartású trapperina

Saweetie

Saweetie egy nemrég óta, ám egyre fényesebben tündöklő Bay Area trapper rapper és dalszerző némber, akinek olyan flow-ja van, hogy a rapkirálynői korona máris ott fénylik a fején.

Első dala után egyből szerződést kapott

Saweetie Icy Girl video
Saweetie az Icy Girl videojában.

2017-es debütáló dala, az “Icy Grl” piacra dobása után egyből a Warner Bros. Records-al és az Artistry Worldwide-al kötött szerződést. 2018 márciusában kiadta első EP-jét, High Maintenance címmel, mely hatalmas sikereket hozott számára és csillaga egyre fényesebben ragyog. Íme az egyik legújabb dala, a Pissed!

Saweetie – Pissed

Unokatestvérének apja MC Hammer

Saweetie 1993. július 2-án született Diamonté Harper néven. Anyja filippínó-kínai, apja afroamerikai felmenőkkel büszkélkedhet. A kaliforniai Hayward-ban nőtt fel, és életének nagy részét a San Francisco Bay Area-n töltötte. Unokatestvérének apja MC Hammer. A középiskolai tanulmányait a kaliforniai Elk Grove-ban, a Monterey Trail High School-ban fejezte be. 14 éves korától ír zenéket. A középiskola után a San Diego-i Állami Egyetemre járt, majd átigazolt a Dél-Kaliforniai Egyetemre, ahol kommunikációs és üzleti tanulmányokat végzett. A diploma megszerzése után kezdett el rap karrierjére összpontosítani. Mielőtt zenei karrierjébe fogott a The Money Club című kollekció baseball sapkáit futtatta az Instáján.

Ezt vágod?  Mikee Mykanic trapben nyomul
Saweetie fekete hajjal
Saweetie még fekete hajszínnel.

Saweetie 2016-ban kezdett el rövidebb rappeléseket posztolni Instagramján. Az egyik videón Khia „My Neck, My Back (Lick It)” című klasszikusának instrumentálján szövegelt, amelyet végül az „Icy Grl” című dalként ki is dolgozott. Először 2017 nyarán adta ki a SoundCloud-ján ezt a dalt, majd ugyanez év októberében kiadta a szám hivatalos videó változatát is. A vizuál anyag vírusként terjedt el az interneten és jelenleg 69 milliós nézettség van a YouTube-os videóján.

Saweetie – Icy Girl

Ezt követően a Saweetie még ugyanebben a hónapban megjelentette “High Maintenance” című freestyle rap-jének egy verzéjét egy kis videóval kísérve, ahol a konyhájában chillezve rappel. Ez a videó is rohamosan virilizálódott az Instagramon és a Twitteren is.

Saweetie – #Hightmaintenance

Focus

2017 októberében kiadott egy videót “Focus” címmel, amely DRAM “Gilligan” című dalának sample-jét használta alapként.

DRAM – Gilligan ft. A$AP Rocky & Juicy J

A Hét és a Hónap Művésze

Saweetie BET Awards 2018
Saweetie a 2018-as BET Awards-on.

2018 januárjában a Tidal-on „A Hét Művésze”, a Pigeons & Planes’ című New York-i média platformon pedig „A Hónap Művésze” címet nyerte el. 2018 februárjában, a Super Bowl LII-ben pedig együtt szerepelt Rihanna kozmetikai cégével, a Fenty Beauty-val. Ebben a hónapban kötötte meg szerződéseit a Warner Bros. Records, az Artistry Worldwide és a saját cége, az Icy Records együttműködésével.

„Sok feldolgozást készítek, de ez az első alkalom, hogy eredeti tartalmat alkothatok. Hazamegyek a stúdióból, hogy meghalljam azt, aki igazán én vagyok.” – Nyilatkozta Saweetie az XXL -nek 2017 októberében.

Saweetie EP

Saweetie 2018. március 16-án megjelentette a High Maintenance (Saweetie EP) című zenei anyagát, mely kilenc számból áll, a producerek pedig CashMoneyAP, Nyrell, Saweetie és unokatestvére, Zaytoven voltak. A projektben olyan alkotók működtek közre, mint David Guetta, London On Da Track vagy Kehlani.

Ezt vágod?  Tisztázzuk, ez Rétegzene!

Saweetie x London On Da Track – Up Now (Feat G-Eazy and Rich The Kid)

2018 júniusában az Egyesült Államokban 500.000-es példányszámban kelt el az “Icy Girl”. A zenére viharos gyorsasággal kattantak rá és ez Saweetie-nek, a magas fenntartású dívának hatalmas hírnevet szerzett.

Szerző: Bónyai Barbara

ElőzőKövetkező

Szólj be!