Zene

Márkypapa: Nem követek trendeket, de szembe se megyek velük

Márkypapa Cadillac Mezőkövesd Gangstarap

Eddig sehol nem publikált Márkypapa dalrészlet és érdekességek az új lemezéről. Olvass tovább!

Gangstarap egy hamis világban

A szóban forgó Márkypapa album megjelenése szeptemberben várható Gangstarap címmel, kilenc-tíz dallal. Márky elmondása szerint:

„Több zenei producer lesz a lemezen, de ez még maradjon titkok!”

“Akit kiemelnék, az The Illest Beats plusz DosE. Utóbbi hangmérnöke is az anyagnak.”

A Game Kutya féle Lazy Dogs Entertainment-ben is munkálkodó (bár mostanra elhalni látszik a csoportosulás) DosE-nak köszönhető a korong első klipes dala is, a Hamis Világ. Erről itt írtunk korábban:

Nem a sértegetés volt a célja, hanem a szemek felnyitása

Élem Az Életem

A második és eddigi talán legjobb – klippel publikált – dal a Gangstarap albumról, a KisDoki zenéjével és talkbox-tudásával fűszerezett Élem Az Életem. KisDoki lemezéről olvashattatok nálunk, ha még nem, mostantól figyeljetek oda rá! Egyébként KisDoki a Hamis Világban is szerepel, mint talkbox-zseni.

A videóklip legalább olyan profi munka, mint maga a dal. Látunk itt verdázást, sportolást, bandázást; régi és új felvételek engednek betekintést Márkypapa mindennapjaiba. Köszönjük az internetnek, hogy a Magyarország és Anglia közti távolság nem jelentett akadályt Chikonak – felénekelte a refrént és küldött a kliphez néhány snittet Márkynak.

Ezt vágod?  Soulja Boy három új dallal is jelentkezett az elmúlt 10 napban

Komfortzóna, avagy gangstarap Szabó Péter módra

A könnyed, gitáros zenére épülő Komfortzóna című dalhoz szintén készült klip. Ez esetben jóval egyszerűbb a vizuális megjelenítés, de nem ront a dal hangulatán. A bevezető szöveg arról szól, mit kell tenned, hogy elérd a céljaid és meg is tartsd mindazt, ami a tiéd. A track „ne félj változtatni” motivációs üzenetet tartalmaz, amihez hasonlót unásig hallhattunk Deniztől és Szabó Pétertől, de itt a hanghordozásban jelentős különbség van: Márkypapa belekevert egy kis Tony Montanát.

A borsodi gangsta rapper az első és második verzében a természet lágy ölén igyekszik örökzöld slágerré tenni sorait. Végül a házi stúdiójában köt ki fülessel a fején, s valljuk be, ez az, ami igazán jól áll ennek a csibész formának.

Gangstarap album promo dalrészlet

Ne feledjétek! Szeptemberben új Márkypapa album: Gangstarap. Addig itt van a cikk elején beígért, eddig sehol nem publikált, Dzsungel című dal részlete:

ElőzőKövetkező

Szólj be!