Új Srác, Zene

“Hello, szia! Én vagyok a végzeted!”

Daxtarr - P!namágus

Eljött az idő, bemutatkozik Daxtarr az első publikált dalával az ezRecords keretein belül. Figyelem! Szókimondó, pimasz szövegek. A dal akár Mr. Busta “Csajozós nóta” sorozata, de a Killakikitt és Tirpa “Gádzsik” című szériája újabb részeként is megállná a helyét.

Daxtarr – P!namágus

A dal letölthető mp3 formátumban az ezRecords Soundcloud oldaláról.

Hello, szia! A nevem Daxtarr!

A ferencvárosi Daxtarr 10 éves kora körül kezdett el a rapzenével foglalkozni az idősebb barátai hatására. Nagyon tetszett neki, ahogy mindenféle lógós szerkókba nyomultak és kőkemény fekete zenét toltak, jobbnal jobb rap kazikkal, CD-kel okoskodtak, így őt is peszippantotta a hip hop stílus. Akkor még azt hitte, hogy 50 Cent egy csapat, amiben benne van Snoop Dogg (P.I.M.P. Remix), és azt sem tudta iylen fiatalon, hogy DMX vagy DNX, de annyira megtetszettek neki a dalok, hogy már akkor a rapzene rabjává vált.

Ahogy teltek az évek a zenehallgatásból életérzés lett. Megszállottan gyűjtötte a zenéket. A rengeteg zene hatására egyre biztosabb lett benne a rappelés iránti vágy, így elindult az önmegvalósítás útján.

Ezt vágod?  Eminem gyilkos lövései Machine Gun Kellyre, melyek P. Diddyt is megsebezték

Daxtarr magyar rapper ezRecords

Balhés kamaszkor

Fiatalon elég balhés életet élt, ennek eredményeként 2008-ban éppen egy hip hop bulira tartottak, amikor szóváltásba került és hárman megkéselték. Életveszélyes sérülésekkel került korházba, de végül szerencsésen felépült. Ezután új barátokra lelt, akikkel együtt kezdtek el komolyabban fogllakozni a zenéléssel.

Plazmával egy bandában

Első csapatuk a T.D.T. volt, amit három barátjával csinált. Egy kislemezig jutottak a “A tér kötelez” címmel. Később Nincs Apellata néven folytatták, majdnem az eredeti felállásban. A csapat egyik tagja, Plazma országos sikereket ért el, amikor a Csillag Születik élő showjába bejutott. Az idő múlásával eltávolodtak a cspaat tagjai egymástól, így szólóban folytatta Daxtarr.

Valami újra vágyott. Elkezdte rögzíteni az első szóló lemezét, de az album munkálatai félúton megálltak.

Nehéz évek következtek

Ezután nagyon kemény évek következtek Daxtarr életében. Édesanyjával elvesztítették az otthonukat, szembe nézett a drogokkal, de mindeközben tovább írta megkopott füzetébe a rímekkel teli sorokat. Amikor kicsit egyenesbe jött, otthon rögzített egy címnélküli demo lemezt, amire elmondása szerint már sokkal nívósabb zenéket tudott prezentálni. Többek között ezen zenék közül is megküldött párat a felhívásunkra, így vált az induló ezRecords tagjává.

Ezt vágod?  Új dallal jelentkezett a Real Trilles túl súlyos duó

Odáig van a ’60-as, ’70-es évek zenéiért

Nagyon szereti a ’60-as,  ’70-es évek zenéit. Előszeretettel mintavételez belőlük és készít kőkemény ’90-es évek hangzású alapokat. Az örök kedvencei a Wu-Tang Clan és az Onyx, de rengeteg más előadót és csapatot is nagyon szeret. Hamarosan elkezdődnek az előadó ezRecords-os kislemezének munkálatai, kövessétek figyelemmel, megéri!

ElőzőKövetkező

Szólj be!