Videó

Para Dox és 4tress nagy téttel a rapjátékban

Para Dox 4tress Nagy a tét videó

Para Dox és a Mocskos Márka egyik tagja, 4tress dupla tétje mindent vitt.

„Nagy a tét” című daluk klipje újabb bizonyossága annak, hogy nem kellenek luxusverdák és pazar helyszínek a jó hangulat megteremtéséhez. Elég, ha kimegyünk a természetbe, ahogy ők is tették Liszkai Gábor operatőrrel. Sziklás, barlangos tájon köpködi arcunkba Para Dox a jobbnál jobb rímeket, s teszi ezt olyan energiával, flow-val, ami baromi nagy erővel szippant be és nem ereszt… nincs olyan, hogy máshova kapcsolok, csak erre a dalra figyelek. A szöveg intelligens, bölcs, de nem az a kioktatós, unalmas szar, amit a tanárbácsik nyomnak, hanem igazi rap, egy utcakölyök virtusával.

„Hiába hívtok olyan lift vagyok, ami nem halad lefelé,
Te feléd kihalt az akarat, itt éjfélre feléled.
Ne feledd a vágyaid! A lényeg az, hogy te felérd!
Odáig leszel érte, mint Flanigan az NFL-ért.”

A dalszöveg tele van áthajlásokkal és halmozott rímekkel, nem elég egyszer meghallgatni. A csávó olyan ritmikában és hangsúllyal rappel, hogy az „Amerika” és a „haveri kör” is veszett jól összecseng. A dunavarsányi MC-t tavaly mutattuk be nektek:

Ezt vágod?  Mr. Busta a zongáránál ülve üzen gyermeke anyjának?

„Tudom kimerítő, nem bízom a bankjegyekben
Nincs a szobámban hegyekben,mégsem züllök punk negyedben
Köztetek tűz van jelenleg, ettől még jobban megyek (hogy)
Sajátos szókinccsel dekorált ősmagyar tank legyek”

4tress dallamosan tolja a refrént, hasonlóképpen, mint 2017-es szólódalában, a „Hangolj át”-ban, vagy az idén készült, Bigmek-kel közös „Érezni kell”-ben. Utóbbi klip szintén Liszkai Gábor rendezői munkája, ahogy cikkem fő témája, s az „EGO” című 4tress cucc is. Liszkai Úrra is oda kell figyelnem ezentúl, mert kegyetlenül jó dolgokat alkot, itt van például az InksaneColors graffiti videója, a Pál utcai fiúk festett arcmásával.

Ja, és ha még több Mocskos Márka vonatkozású videót akartok, N-Dee egy hetes klipje is kihagyhatatlan.

ElőzőKövetkező

Szólj be!