• |
Videó

6 rendező, akik 2Pac klipet is készítettek

Több mint negyven klip készült 2Pac nevéhez köthetően, ha figyelembe vesszük a halála utáni slágereket és azokat a dalokat, amikben közreműködő. Cikkünk egy kis összeállítás néhány rendezőről, akik nem csak Pac dalokhoz alkottak, hanem egyéb munkásságuk miatt is figyelmet érdemelnek.

1. A Hughes-fivérek

Hughes-fivérek
Allen Hughes és Albert Hughes, a rendező testvérpáros.

Az első három 2Pac klip nekik köszönhető, illetve a Brenda’s Got a Baby után Allen Hughes testvére – Albert – nélkül készítette el az If My Homie Calls és a Trapped videóját. A tesók egyébként ikrek; kilenc perc különbséggel születtek Detroitban. Két évesek voltak, amikor szüleik elváltak, s édesanyjukkal Los Angelesbe költöztek.

Így könnyedén beleláthattak abba a kegyetlen gettóéletbe, amit később a Menace II Society (itthon Veszélyes Elemek) című filmben ábrázoltak. Köszönet az anyának, akitől tizenkét éves korukban kaptak egy kamerát, és hála Tyger Williams forgatókönyvírónak, aki hiteles sztorikat osztott meg velük a Menace II Society készítése előtt. A fekete ifjúságnak szóló film (valószínűleg ez az oka, hogy Magyarországon csak VHS-en forgalmazták) mindössze 3,5 millió dolláros költségvetésből készült, és csupán húsz évesek voltak, amikor forgatták.

Elvileg 2Pac is kapott volna szerepet a filmben, de ez meghiúsult, mert összekaptak. Itthon is széles körben ismert Hughes Brothers film a Pokolból, amely a Hasfelmetsző Jack utáni nyomozásról szól Johnny Deppel a főszerepben, és az Éli könyve című poszt-apokaliptikus akciófilm Denzel Washingtonnal. Albert 2004 óta a szomszédságunkban él; családjával Prágába költözött. Legújabb filmje, az Alfa még megy a hazai mozikban, 3D-ben is!

2Pac – Brenda’s Got A Baby

2Pac – If My Homie Calls

2Pac – Trapped

ElőzőKövetkező

Szólj be!