Esemény

A tavaly elhunyt Sean Price-ra emlékezhetünk a Dürerben a Boot Camp Clik tagjaival

Boot Camp Clik

A hét tagú brooklyni szupercsapat különböző formációkból alakult: Buckshot a Black Moon-ból, Tek és Steele a Smif-N-Wessun két MC-je, Sean Price aka Ruck a Heltah Skeltah nevű rapduóból, aztán az O.G.C. hármasa, Starang Wondah, Top Dog, és Louieville Sluggah állt össze egy bandává.

Debütáló albumuk ’97-ben jelent meg „For the People” címmel, és a ’90-es évek elejének hangzását hozza, csak úgy, mint a rá következő lemezek, a 2002-es „The Chosen Few”, a 2006-os „The Last Stand”, és a 2007-es „Casualties of War”. Igazi eastcoast zenéket tartalmaznak ezek a korongok, olyan producerekkel, mint Tony Touch, Da Beatminerz (aki dolgozott már az MOP-vel, a Naughty By Nature-rel, Mic Geronimo-val, a Funkdoobiest-tel, a De La Soul-lal, és rengeteg másik tehetséggel) Dru Ha, The Alchemist (Dilated Peoples), Hi-Tek (aki többek között Mos Def és Talib Kweli nagyszerű közös lemezéért, a Black Star-ért is felelős), a kanadai Marco Polo (neki Masta Ace-szel közös cuccait imádom), Pete Rock (CL Smooth-szal közös lemezeit nem kell bemutatni a hip hopban jártas régi arcoknak).

A tapasztalt zenei producerek sokasága is jelzi, hogy szakmai berkekben nagy respektjük van a brooklyni csávóknak, de első három lemezükkel az amerikai listákon is elég jó helyezéseket értek el, és sok rajongót szereztek. Nekem személyes kedvencem a „The Chosen Few” című lemez, az „And So”, a “Welcome To Bucktown USA”, a “Whoop His Ass”, és egyéb kiváló dalokkal.

Ezt vágod?  Majka is fellép majd a Balaton közepén

Sajnos Sean Price tavaly augusztus 8-án elhunyt, 43 évesen, álmában érte a halál.

Sean Price R.I.P.

Őt az egykori Heltah Skeltah másik tagja, Rock fogja helyettesíteni a Boot Camp Clik augusztus 21-i fellépésén, ami a Dürer Kertben kerül megrendezésre, és Sean Price Tribute is a program része, vagyis hallhatjuk majd P mester szólódalait barátai előadásában. Az OGC-ből csak Top Dog várható, de jön a Smif-N-Wessun mindkét tagja, és a laza flow-val rendelkező Buckshot, nekik nem ez lesz az első magyarországi rappelésük!

ElőzőKövetkező

Szólj be!