Videó

Újra itt egy magyar nyári g-funk dal

Márkypapa - Újra itt a nyár

Pár napja, a nyár főszezonjában debütált a borsodi Márkypapa idei első videója, az “Újra itt a nyár”. A dal refrénjét a hazai rap fanok számára egy eddig ismeretlen énekeslány prezentálja, ő Svenja.

A g-funk dal alapját a “jászberényi MC Eiht” (haha ez most jött), azaz Kisdoki bocsátotta Márkypapa rímei alá, a keverésért és masterért pedig a zuglói kutya, DosE (aki nem lustálkodik) felelt. Az eredmény egy lightos nyári nóta, ami olyan laza, hogy jobban stresszmentesít, mint egy maréknyi citromfű elcsócsálása. Tudom, most sokan azt mondjátok, hogy a kedvenc stílusom a g-funk (és különben is itthon senki sem csinálja nálam ezt jobban :), meg a Márky-t is elhívtam már dalomba, meg ő is engem és túlzok, de nem. Hallgasd csak meg!

“Gyere spanom, indítsd a verdát! Márkypapa meg a WestSide!”

Márkypapa & Svenja – Újra itt a nyár

Márky körül a Ghetto Rádió rádióműsor után is zajlik az élet. Szólózása mellett létrehozta az ország első rap/hip-hop tribute zenekarát. Ez a GhettoFunk, amelyben szintén Svenja tölti be az énekes szerepét. Ja, és majdnem kihagytuk, hogy magazinunkat, az ezRAP!-et is szerkeszti.

Ezt vágod?  Nicki Minaj sellőként pózolgat új klipjében

Nyugati parti feeling Kelet-Magyarországról

A dalban is elhangzik, hogy a nyugati parti életérzést prezentálja Márky, de ő maga Magyarország keleti részén valósítja ezt meg. A videóklipből így nem hiányozhattak a dekoratív, fürdőruhás lányok és kabriók, valamint a kaliforniai rapklipekre hajazó kameraképek. Képileg a személyes kedvenceim a part felé guruló kerék nyitókép, valamint a közeli imidsz képek. Mindez persze magyar módra, mert bizony Márky nem játssza meg magát, nincsenek kamu bling-bling cuccok, csak a valóság: szivarral a kézben rap a napozóágyon vagy éppen spanokkal  a háttérben. Ezt alátámasztják a képek is, amik a forgatáson készültek. A forgatás egyébként Miskolc alatt, a Muhi-tónál lévő RealXtreme Víziparadicsomban zajlott.

markypapa-ujra-itt-a-nyar-werk-3

markypapa-ujra-itt-a-nyar-werk-2

markypapa-ujra-itt-a-nyar-werk-1

ElőzőKövetkező

Szólj be!