Zene

Twista Summer 96 Mixtape – A nyelvpörgető rekorder nem lassít

Twista Chicago midwest rapper

„Summer 96” címmel új Twista mixtape jelent meg.

Chicago Guinness-rekorder rappere (’92-ben 11,2 szótagot rappelt el másodpercenként) most 15 vadonatúj felvétellel ajándékozta meg rajongóit, s négy dalhoz klip is készült. Kezdjük a címadó track-kel!

Summer 96

A videó sok érdekességgel nem szolgál, de Twista olyat pörget az egy percet alig meghaladó dalban, hogy darabokra hullassz tőle! Zeneileg valóban ’96 körül érezhetjük magunkat, mély zongorákkal, visító sípokkal a midwest régióban.

How I Look

Ez egy gyenge láncszem a mixtape-en. Twista a jó öreg stílusát és cikkem címét meghazudtolva, igencsak belassít. A klip viszont luxusautókban, popsikban és cicikben bővelkedik. Szóval, aki ilyen vizuális élményekre vágyik, annak kötelező.

War Ready

Itt ismét pörög a rap, ezúttal trapes alapra. Twista bizonyítja, hogy negyvenöt évesen is készen áll a háborúra!

Home Invasion

Legfrissebb klipjét a legendás Do Or Die trióval hozta össze. A zene számomra unalmas, de a flow ütős és a videó profi, igazi gengszterfless.

Summer 96 Summázva

Az egész mixtape élvezhető, bár vannak gyenge pontjai. Ilyen a már említett „How I Look”, a „Hey Na” meg egyenesen katasztrófa a monoton, house-os ütemeivel és a címét folyamatosan kántálva. Az ezt követő „Radio” olyan, mintha nem is ezt a lemezt hallgatnám! Totálisan kilóg a koncepcióból, houserap vagy extasyrap, nem tudom minek lehetne nevezni ezt a stílust, és nem értem miért kellett ez. (Biztos sok volt a szintetika a stúdióban.)

Ezt vágod?  Saweetie, a magas fenntartású trapperina

A „Summer 96” tehát erősen megtévesztő cím, senki ne várjon a ’90-es évekre jellemző hangzásbeli koncepciót ettől a mixtape-től! Twista rapje viszont bivalyerős flow-val rendelkezik és jó pár dal többször hallgatós kategória, például a „No Weapon”, a „Heaven”, a „So Fresh So Clean”, vagy az R’n’B-s refrénnel fűszerezett „Weekend”.

Twista – Summer 96 Mixtape

ElőzőKövetkező

Szólj be!