Videó

Mr. Busta viharban tépett lelke

Josh Mr Busta Viharban tépett videóklip

Nemrég jelent meg a „Viharban tépett” című dal klipje, amelynek első fél percét hallva azonnal rávágtam, hogy popzene. Josh egy popénekes, tehát nem is volt ez meglepő. Busta szövege viszont maga a nagybetűs MEGLEPETÉS, pozitív értelemben.

Nyoma sincs erőltetett gangsta sztílónak, visszataszító egoizmusnak, keménykedős fikázásnak, vagyis ez merőben más, mint amit az utóbbi években megszokhattunk az esztergomi rappertől. Obszcén szavak nélkül mesél kitartásról, lelki erejéről, ezáltal motivációt adva a hallgatónak. A belemagyarázós „minden sikerül” és a nagyképű „csak nekem sikerül” között marad, s ez az arany középút teszi számomra hitelessé, s valószínűleg sokak számára befogadhatóvá a dalt.

A klip csak erősíti ezt a hatást, nincsenek luxusautók, picsarázó szuperbigék, sem marcona zsoldosok a háttérben – amikkel egyébként nincs gond, ha tartalom is van hozzájuk. Végig a két előadót látjuk, graffitik és egy lepukkant gyár, vagy hasonló régi épület közelében. Az operatőri munka részemről csillagos ötös, osztott képernyős megoldások és profi megvilágítás teszi teljessé a vizuális élményt.

Többszöri hallgatás után is az a véleményem, hogy Busta flow-ja és szövegének mondanivalója az, ami megragadott…

„Csak a vérem számít, nem a karmám
A barátod lenni, soha nem akarnám”


Josh x Mr. Busta – Viharban tépett

Ezt vágod?  Így reagált Schmuck Andor a róla készült Krúbi és De:Nash dalra
ElőzőKövetkező

Szólj be!