Új Srác, Videó

DEN jóvoltából DiCaprio is megkapta a maga trap dalát

DEN DiCaprio videó

Van egy rossz hírünk az új, feltörekvő rapelőadóknak. Gyorsan fogynak a híres emberek és márkanevek, amiket felhasználva dalt kreálhatnának. Itt a legújabb! Ezúttal az Oscar-díjas és többszörös Golden Globe-díjas amerikai színész, Leonardo DiCaprio kapott trap dalt DEN jóvoltából. Legalábbis a nevét felhasználták.

“A zene alapját KeyBeat valamint YBR készítették és az előadó otthonában rögzítette a dalt. A klip maga Debrecenben lett leforgatva barátaim társaságában egy hipermarketben, valamint Pesten is forgattunk egy benzinkútnál, amiben Trunk Tamás is szerepel (YouTuber nevén Dablty), aki segített nekem összeállítani az outfiteket. Az áruházos jelenet a végen pedig valódi és ragaszkodtam hogy egyfajta poén miatt maradjon benne” – mondta el kérdéseinkre DEN.

Az említett jelenetben lényegében kizavarják őket a helyi Tesco-ból, mert fogatási engedély nélkül kamerázgattak. Csoda, hogy eddig a Tesco nem szedette le a videóklipet a YouTube-ról.

DEN – DiCaprio

Nem értettük kezdetben, hogy a dal szövegéhez, miszerint a srácok lényegében “nagyban vannak”, hogy jön a Tesco meg a benzinkút, illetve maga DiCaprio, ezért erre is rákérdeztünk. A válasz:

“A dal lényegében a mai trendet hozza, nem kell keresni benne az értelmet, direkt lett ilyen. A bulizásrol szól és a piálgatásról. Úgy gondolom néha-néha belefér egy ilyen “bulizós” semmitmondó zene.”

Ezt vágod?  Gucci Mane "homecoming" koncert

Ez alapján a mai trend zenék értelmetlenek, de valószínűleg csak fiatalként nem fogalmazott kellően körültekintően az előadó. A dal címével ténylegesen egy aktuális trend hullámot szeretnének meglovagolni. Bár nincs a srácoknak befektetési aranyszámlájuk (és valljuk be, hogy elég kevés magyar rapelőadónak van), de amikor összejönnek a haverok és bulizgatnak, akkor igenis miért ne érezhetnék úgy, hogy ők Leonardo DiCapriók és övék a csajok és a világ. Véleményünk szerint a dal ezt az érzést szeretné átadni, ahogy sok egyéb hasonló trap zene is.

Valljuk be, hogy sok west coast party rap track (mostani vagy akár a ’90-es évekbeli) is hasonló érzésekről szól, csak konkrétabb szövegekkel. Abba nem is gondolunk bele, hogy a trap zene szövegi sajátosságait akár a szociális, vagy akár a kommunikációnkhoz köthető változások is befolyásolhatták. Ugyanis a rengeteg üzenetváltásnak köszönhetően az internetes gyors írásmód egyfajta rövidülést, tömörítést eredményezett. Erre jó példa az emojik használata, amikor egy-két karakterrel fejezünk ki konkrét mondatokat.

A trap tehát nem feltétlenül az ördögtől való. Ha odafigyelünk a szövegek mondanivalójára, és nem csak szavakat teszünk egymás után (ezt a folyamatot már lehet érezni a trap szupersztároknál is), akkor egyre tartalmasabb zenék készülhetnek ebben a stílusban is.

Ezt vágod?  Saweetie, a magas fenntartású trapperina

Mindezeket összegezve DEN DiCaprio dala jó belépő a hazai rap színtérre, a Gulyás Attila cimborája által készített videó összképe is tetszetős. A stylist-olásban a cipőfűzőn lógó csukák jók, attól függetlenül, hogy Amerikával ellentétben itthon nincs ilyen szokás, de a katonai golyóálló mellény már sok. Várjuk a folytatást, mert ebből még bármi lehet!

ElőzőKövetkező

Szólj be!