Hírek

Soha nem lesz béke! – Tüntetések képeivel lázad a Z!ENEMi

A Z!ENEMi az a tökös rapmetált játszó zenekar, amelyik szembemegy a politikával, immár sokadjára.

A túlóratörvény ellen reagálnak

Korábban is írtunk erről a bandáról, büszkén emlegetve őket „a miskolci Rage Against The Machine”-ként. Amit 2017 végén elkezdtek a „Nullák meg Egyesek”-kel, azt egy kevésbé társadalomkritikus kitérő („Itt van!”) után folytatták idén nyáron a „VILÁG:VÉGE” című klipes dallal. Szeptemberben ismét visszavettek a lázadásból, megjelent a „Ha úgy élnék”.

Aztán most, reflektálva a túlóratörvény ellen, új köntösbe került a „VILÁG:VÉGE”… az elmúlt évek demonstrációiból láthatunk felvételeket a „Magyarország” című videóban, miközben az imént említett dal döng.

Hangerőt rá!

A dal megírásakor nem gondolták, hogy hamarosan érvényesebb lesz

A zenekar szavait idézve:

„Mikor ezt a dalt majd egy éve megírtuk, nem gondoltuk, hogy ilyen hamar ennyire aktuális lesz, de 2018 év végén mégis itt tartunk.”

“Együtt jutottunk idáig, kimásznunk is együtt kell, mert csak egy Magyarország van és az mindannyiunké. Lehet más a véleményünk, a vallásunk, a bőrünk színe, lehet más a lakóhelyünk itthon vagy külföldön, de a hazánk közös.”

Ha akarod élőben hallani a Z.ENEMi-t, megteheted ezt 23-án a kazincbarcikai Diamond klubban , vagy 27-én a miskolci Helynekemben . Barcikán a Nomad előtt lépnek fel, városukban pedig Ganxsta Zolee és a Kartel előtt zúznak!

ElőzőKövetkező

Szólj be!