Hírek

Putyin kontrollként az orosz rap zene élére állna

Putyin a hétvégén tanácskozásra hívott több prominens, a kulturális pályán tevékenykedő személyt a rap zene megvitatásával kapcsolatban.

Az egyeztetésre azért került sor, mert országos botrány kerekedett abból, hogy a népszerű orosz rappert, az elnököt és a rendszert sok esetben kritizáló Husky-t (polgári nevén Dimitrij Kuznyecov) 12 nap börtönbüntetésre ítéltek még novemberben, mert korábban spontán egy autó tetején tartott koncertet, miután indoklás nélkül az utolsó pillanatban lemondták az egyik dél-orosz fellépését. Később kiderült, hogy a hatóságok nem engedélyeztek a koncertet.

Ezután akkora nyomás alá került a kormány, hogy az országos felháborosás miatt végül kiengedték a börtönből a 25 éves előadót.

Sajnálatos módon nem ő volt a közelmúltban az egyetlen orosz előadó, akit a kritikus hangvétele miatt előállítottak a hatóságok.

Putyin ezen előzmények után döntött úgy, hogy komolyan értekezzenek a rap zenéről, mint a legkifejezőbb zenei műfajról. Az orosz elnök szerint az államnak nem tiltania kellene a rap zenét, sokkal inkább az élére állni, és a szükséges irányba terelni.

Ha valamit nem tudsz megakadályozni, akkor állj az élére – mondta Putyin.

Szerinte a rapnek három alap pillére van: a szex, a drogok és a lázadás gondolata.

“A három dolog közül a drog ad a legnagyobb aggodalomra okot. Ez a nemzet leépülésének az útja” – nyilatkozta Putyin.

Főkép: Victoria Borodinova

ElőzőKövetkező

Szólj be!