Zene

Eminem gyilkos lövései Machine Gun Kellyre, melyek P. Diddyt is megsebezték

Eminem Killshot Machine Gun Kelly Rap Devil

Eminem a Killshot című új dalában 2Pac meggyilkolásával vádolja MGK producerét!

MGK és P. Diddy a célkeresztben

A Fall és a Lucky You fergeteges klipje után Eminem egy olyan dallal jelentkezett, amely nem szerepel Kamikaze című albumán. Bár az említett nagylemezen sem rejtette véka alá Machine Gun Kelly iránt érzett utálatát, a Killshot egy az egyben ellene szól… Illetve nem csak ellene, mert MGK kiadójának főnökét, P. Diddy-t is bemarja. P. Diddy, alias Puff Daddy (aki anno Notorious B.I.G. jobbkeze volt) felé, nagyjából a következő sorokat intézi:

„Na, de Kelly, majd kicsinál az a nap,
amikor Diddy bevallja, hogy miatta halt meg 2Pac”

Ez alapján egyértelmű, hogy a Bad Boy lemezcég főnökét, a ’90-es évek east-west ellentétjének egyik nagy alakját tartja a Tupac elleni merénylet főkolomposának. A dal végén viszont bocsánatot kér tőle, így nehéz eldönteni, hogy a vádaskodás valódi vagy csak irónia:

„Én csak szórakozok Diddy,
Tudod, hogy szeretlek”

Eminem lánya nevét hiába szádra ne vedd!

Azt persze mindenki tudja, hogy létezik egy összeesküvés-elmélet erről; még maga 2Pac is Puff Daddy-t rágalmazta annak az esetnek kapcsán, amikor meglőtték a manhattani Quad Recording stúdióban, s ékszereit elrabolták. De ez már egy régebbi történet, ahogyan az is, ami MGK és Eminem első konfliktusát okozta.

Ezt vágod?  Kamikaze repülő gyorsaságával érkezett az új Eminem album

Gun Kelly még 2012-ben posztolt valami aljasságot Eminem lányáról, aki akkor tizenhat éves volt. Evidens, hogy M&M ezután teljességgel gyűlöli MGK-t, és a Killshot-ban beszól másoknak is, akik lánya iránt érzett szeretetét kihasználva marogatták:

„Ja (Ja Rule – szerkesztői megjegyzés) mellé, s Benzino mellé fog kerülni a neved – megdöglesz anyaba**ó, | Mint az utolsó anyaba**ó, aki Hailie nevét szájára vette”

Eminem Killshot-ja

A Rap Devil magyar felirattal is elérhető

A Kamikaze nagylemez után készült el MGK Rap Devil című dala, ami Rapördögöt jelent, vagyis M&M Rap God-jának az ellenkezőjét. A Killshot-tal erre válaszolt Eminem. Lássuk!

MGK – Rap Devil magyarul

Ha valakit a klip is érdekel:

Fall és Lucky You Eminem klipek a Kamikaze albumról

Végezetül érdemes megnézni a Fall és a Lucky You Eminem-dalok klipjét. A Lucky You alapból nagyon tetszett, s nem gondoltam, hogy a videó fokozni tudja a katarzist, de sikerült. Eminem és Joyner Lucas egy apokalipszis utáni városban rappelnek, miközben idegen lények osonnak utánuk, majd amikor körülveszik a két rappert, kiderül, hogy ártalmatlanok rájuk nézve, hiszen minden mozdulatukat hűen követik. Ez jelképezheti azt a tényt, hogy Eminemet sokan figyelik gonosz démonként, lesve mikor hibázik, de mégis rá akarnak hasonlítani.

Ezt vágod?  Dmien - Magyar Eminem klón az RTM házból

Eminem – Fall

Eminem – Lucky You

ElőzőKövetkező

Szólj be!