Zene

Eminem gyilkos lövései Machine Gun Kellyre, melyek P. Diddyt is megsebezték

Eminem Killshot Machine Gun Kelly Rap Devil

Eminem a Killshot című új dalában 2Pac meggyilkolásával vádolja MGK producerét!

MGK és P. Diddy a célkeresztben

A Fall és a Lucky You fergeteges klipje után Eminem egy olyan dallal jelentkezett, amely nem szerepel Kamikaze című albumán. Bár az említett nagylemezen sem rejtette véka alá Machine Gun Kelly iránt érzett utálatát, a Killshot egy az egyben ellene szól… Illetve nem csak ellene, mert MGK kiadójának főnökét, P. Diddy-t is bemarja. P. Diddy, alias Puff Daddy (aki anno Notorious B.I.G. jobbkeze volt) felé, nagyjából a következő sorokat intézi:

„Na, de Kelly, majd kicsinál az a nap,
amikor Diddy bevallja, hogy miatta halt meg 2Pac”

Ez alapján egyértelmű, hogy a Bad Boy lemezcég főnökét, a ’90-es évek east-west ellentétjének egyik nagy alakját tartja a Tupac elleni merénylet főkolomposának. A dal végén viszont bocsánatot kér tőle, így nehéz eldönteni, hogy a vádaskodás valódi vagy csak irónia:

„Én csak szórakozok Diddy,
Tudod, hogy szeretlek”

Eminem lánya nevét hiába szádra ne vedd!

Azt persze mindenki tudja, hogy létezik egy összeesküvés-elmélet erről; még maga 2Pac is Puff Daddy-t rágalmazta annak az esetnek kapcsán, amikor meglőtték a manhattani Quad Recording stúdióban, s ékszereit elrabolták. De ez már egy régebbi történet, ahogyan az is, ami MGK és Eminem első konfliktusát okozta.

Gun Kelly még 2012-ben posztolt valami aljasságot Eminem lányáról, aki akkor tizenhat éves volt. Evidens, hogy M&M ezután teljességgel gyűlöli MGK-t, és a Killshot-ban beszól másoknak is, akik lánya iránt érzett szeretetét kihasználva marogatták:

„Ja (Ja Rule – szerkesztői megjegyzés) mellé, s Benzino mellé fog kerülni a neved – megdöglesz anyaba**ó, | Mint az utolsó anyaba**ó, aki Hailie nevét szájára vette”

Eminem Killshot-ja

A Rap Devil magyar felirattal is elérhető

A Kamikaze nagylemez után készült el MGK Rap Devil című dala, ami Rapördögöt jelent, vagyis M&M Rap God-jának az ellenkezőjét. A Killshot-tal erre válaszolt Eminem. Lássuk!

MGK – Rap Devil magyarul

Ha valakit a klip is érdekel:

Fall és Lucky You Eminem klipek a Kamikaze albumról

Végezetül érdemes megnézni a Fall és a Lucky You Eminem-dalok klipjét. A Lucky You alapból nagyon tetszett, s nem gondoltam, hogy a videó fokozni tudja a katarzist, de sikerült. Eminem és Joyner Lucas egy apokalipszis utáni városban rappelnek, miközben idegen lények osonnak utánuk, majd amikor körülveszik a két rappert, kiderül, hogy ártalmatlanok rájuk nézve, hiszen minden mozdulatukat hűen követik. Ez jelképezheti azt a tényt, hogy Eminemet sokan figyelik gonosz démonként, lesve mikor hibázik, de mégis rá akarnak hasonlítani.

Eminem – Fall

Eminem – Lucky You

ElőzőKövetkező

Szólj be!