Lemezajánló, Videó

Új Wanted lemez és klip a két évvel ezelőtt elhunyt Paja-G-vel

Wanted Razo Paja-G Escobar Hibrid Utcagyerek naplója 3. rész

Kemény utcarap, bölcs gondolatok sokat megélt emberektől, motivációs üzenetek, avagy harag, remény, elszántság és megemlékezés egy albumon.

A „Volt, van, lesz” című Wanted lemezen huszonkét dal hallható. Ezek felét már a CD kézhezvétele előtt ismertem, hiszen tavaly májustól Razo nem lustálkodott, hanem egy-két havi rendszerességgel tolta ki a klipeket. Aztán ezt a munkamorált nemrég megspékelte az „Utcagyerek naplója 3” videójával. Az album egyik legjobb daláról van szó, ezért nagyon örültem, hogy klipet kapott.

Itt az Utcagyerek naplójának 3. része

Razo, Escobar és Hibrid egy rabszállítóban utaznak. Börtönruhás, fenyegető hangulatú mozgóképek és utcai jelenetek váltják egymást. Látunk itt motoros drifteléseket, a rutinos verzék mellett halljuk Hibrid refrénjét, és ügyes megoldással a két évvel ezelőtt elhunyt Paja-G is szerepet kapott a klipben. Pár liter benzin és egy gyufaszál segítségével fellángol a neve, s egy fotón – gyertyákkal körülvéve – látjuk őt is, miközben néha Razo imitálja a rappelését. Nem annyira sötét hangulatú, mint az Omerta klipje, de legalább annyira profi!

Volt, van, lesz album – Paja-G halálának feldolgozása

Az előző albumnál zeneileg és szövegileg is változatosabb ez a közel nyolcvan perces hanganyag. Amíg a „Göröngyös utakon” albumon öt, a „Volt, van, lesz”-en kilenc beatmaker dolgozott. Vannak trapdalok, lágyabb dallamos track-ek, de a témaválasztások tekintetében sem egyhangú a korong tartalma, és átjön, hogy több évig készült. Razo részéről érezni, hogy gyászmunkáról van szó, vagyis ezzel az albummal dolgozta fel Paja halálát. „Gondolat ereje”, „Egyszer eltűnök”, mindkettőben megemlékezik barátjára. Az „Érzem, hogy figyelsz”-szel meg kimondottan róla/neki rappel – tökéletes zárás.

Ezt vágod?  Razo újabb dalt készített Paja-G emlékére
Wanted Razo Haklik Tamás Shocker Rhymes 2018
Wanted Razo és Haklik “Shocker Rhymes” Tamás a “Volt, van, lesz” új Wanted lemezzel a kezében.

A „Megvezettél” kifejezetten érdekes és szokatlan téma tőlük; Paja, Razo és Escobar a kétszínű, pénzéhes nőkről rappel. Escobar szövege kibaszott kíméletlen! Hangulatfüggő, hogy éppen melyik számot léptetem vissza és hallgatom meg többször is, de ha ki kellene választanom három kedvencet, ezek lennének: „Ezernyi mérföld”, „Utcagyerek naplója 3.”, „Egyszer eltűnök”. Utóbbi refrénjét valószínűleg már a szomszédjaim is vágják.

60 dalos Wanted válogatás

Jó hír a Wanted rajongóknak, hogy a „Göröngyös utakon” újra kapható papírtokos kiadásban, igazán baráti, ezer forintos áron. Aztán Razo elmondása alapján év végén jön egy válogatásalbum:

„Karácsonyra van tervben. Kábé hatvan dalt szeretnék rá, azokat, amik már YouTube-on fent vannak, de lemezen még nem voltak.”

“Tehát a Göröngyös utakon előtti korszak dalai (Utcaképző, Mi van veled?). Talán DVD-n lesz kiadva a cucc, de lehet, hogy három CD-n… ezt még átgondolom. Aztán jövőre akarok egy olyan lemezt, ami eddig sehol nem publikált felvételeket tartalmaz. Várhatóan azon is lesz pár, eddig kiadatlan Paja-G felvétel.”

Ha még nem olvastátok volna Razoval készült tavaszi interjúnkat, íme:

Wanted volt, van, lesz! – interjú Razoval

ElőzőKövetkező

Szólj be!