Videó

Leikeli47 új maszkos videójában üzeni, hogy nincs ideje a hozzáállásodra

Leikeli47

Leikeli47, az UG Brooklyn-i, RCA Records femcee tovább feszegeti a kreativitás határait jellegzetes vizuális megjelenésével és kísérletező hozzáállásával 2018. február 20-án kidobott klipjével is, mely a 14 számos Wash & Set című debütáló albumának hetedik vizuális megjelenése.

Leikeli47 – Attitude

Ezért takarja maszk az arcát

Leikeli (Likéjli) feminista megközelítésből szemléli a világot. Arcának állandó maszkos takarásával a művészeti tartalomra helyezi a hangsúlyt, leválasztva a műről a női előadók megjelenésével kapcsolatos populáris, szexista elvárásokat, mint ahogy azt korábban a Hot 97-nek adott interjújában is kifejtette:

“Tartsd a hangsúlyt a művészeten. A zenét inkább hallgatom, mint nézem.”

Zenéje egyfajta keveréke a soulnak, a popnak és a hiphopnak, de underground kereteken belül.

Feminizmusa, a nemi szerepekről szóló narratívája átszövi munkásságát, melyet az orosz Pussy Riot-tal közös, kritikus és gúnyosan humorizáló, Trump ellenes számukban is megcsodálhatunk.

Pussy Riot – Straight Outta Vagina (feat. Desi Mo & Leikeli47)

Szupercsillogó, csúcsszájfény rap

A szépségipar a gender kurzust sem hagyja ki. Leikeli „Milk” című számának videójában a Milk Makeup nevű genderharcos kozmetikai cég szupercsillogó, csúcsszájfényeivel a száján rappeli az arcunkba véleményét modellek és luxusautók társaságában. Hiába hát, a genderista rappereknek is meg kell élniük valamiből.

Ezt vágod?  L.L. Junior szívet melengető romantikával idézi meg a karibi hőséget új klipjében

Leikeli47 – M I L K

A videó megtekintéséhez klikkelj a képre!

Leikeli47 MILK video

ElőzőKövetkező

Szólj be!