Videó

Való Világ cover videóval debütál a GhettoFunk, Magyarország első rap tribute zenekara

GhettoFunk - Való Világ cover videó

Közel egy éve született meg a borsodi Márkypapa fejében egy rap tribute zenekar létrehozásának az ötlete. A gondolatot tettek követték és ma már a zenekar első videóklipje is elkészült.

Klasszikus és mai hazai rap slágerek a GhettoFunk repertoárjában

A zenekar már a megalakulásának évében is két nagyobb rendezvényen színpadra lépett. Játszottak a 2016-os miskolci Factory Fesztiválon, valamint a mezőkeresztesi Motoros Fesztiválon is. De ez nem meglepő, hiszen nem mai arcok alkotják a bandát. A zenekar főemberét egykor a Darkside raptrió tagjaként ismerte meg a hazai underground rap szcéna. Azóta Márkypapa több szólólemezzel és videóklippel is jelentkezett. Legutóbbi klipjeinek egyike a tavaly nyáron megjelent Újra itt a nyár, amelyben először hallhattuk Svenja hangját, aki a GhettoFunk zenekar énekese.

A GhettoFunk zenészei pedig a Bíborszél zenekarból lehetnek ismerősek, ők Horváth Balázs (gitár), Hudák Attila (basszus gitár) és Bodnár Balázs (dob). A lemezjátszó mögött pedig D.J. Gratt kapott helyet.

GhettoFunk – Való Világ (Ganxsta Zolee és a Kartel cover)

A zenekarnak volt már a próbateremből is videója a Facebookon, akkor live streamben nyomták el a Mohaman féle “A város, ahol élek” című dalt. Debütáló videójuk egy szintén általánosan ismert dal feldolgozásához készült. Ez a Ganxsta Zolee és a Kartel féle Való Világ cover. Az eredeti dal a Kartel mára klasszikussá lett harmadik, Helldorado címen megjelent lemezén hallható. Érdekesség, hogy a feldolgozott dal megjelenése után kisebb botrány alakult, hiszen Ganxsta Zolee-ik zenei producere, Pierrot ugyanazt a gitár mintát használta a dal alapjának, mint az akkor világsztárokként kezelt Crazy Town tagjai világslágerüknél, a “Revolving Door”-nál. A plágium oda-vissza felmerült.

Ezt vágod?  Megérkezett a 2Pac életrajzi mozifilm második előzetese

Most ismét felcsendül a már emlegetett gitár téma, de ezúttal a GhettoFunk tribute rap zenekar jóvoltából egy cover dal részeként. A GhettoFunk zenekar verziója amúgy rockosabb alapot kapott, mint a Ganxsta Zolee és a Kartel féle eredeti dal. Ennek eredményeképpen hallható egy szólógitár rész, valamint az “Isten hozott nálam öcsém, ez a való világ!” klasszikus refrén szöveg alatt is zúzósabb lett a dal. Mi nagyon csípjük!

ElőzőKövetkező

Szólj be!