Zene

Szécsi Pál dala által tér vissza a ’90-es évek hip-hop zenéje

A Snowgoons formációt valószínűleg sokan ismerik a magyar rap körökben, talán a Killakikittnek köszönhetően, de lehet csak autodidakta kíváncsiskodtak.

Az Onyx vezérletével csöppenünk vissza a’90-es évekbe

A német underground hiphop produceri csapat ismét összeszedett egy rakás MC-t, hogy szétrappeljék az egyik alapjukat a legújabb lemezükön, a Goon Bap-en. Így született meg a “”The 90s Are Back” című track. A számban közreműködik az Onyx (akikről itt olvashatsz érdekességeket), továbbá Dres, Nine, UG, Ras Kass, OC és Psycho Les.

A ’90-es évek tényleg visszatértek ezzel a trekkel, ugyanis hozza a megszokott boom bap hangzást és kifejezetten tetszett, hogy nem a védjegyükké vált battle rapes alapot hozták a srácok.

Szécsi Pál “Himnusz a nyárhoz” című dalából mintavételeztek az új zenéhez

Hamár az alapnál tartunk. Sejtetted volna, hogy magyar vonatkozása is van a zenének? Pedig van! A Snowgoons producerei egy ’70-es években készült magyar dal által inspirálódtak. Az alap ugyanis egy régi Szécsi Pál számból, a “Himnusz a nyárhoz” című alkotásból készült. Ezt a mintát amúgy megrakta már a Vészk’járatnak Kool Kasko és még egy régi ScarcityBP-s trekkhez is flippelte AZA.

Ezt vágod?  Mr. Busta senkit sem kímél! Lmen Prala, Lil G, Nemazalány, Lazy és ByeAlex is megkapja a magáét

1976-ban jelent meg először a Himnusz a nyárhoz szerzemény

A “Himnusz a nyárhoz” nóta először 1976-ban jelent meg Szécsi Pál, “Violák” című nagylemezén, amelyet a Hungaroton-Pepita adott ki. Kazettán a dal a B oldal első helyére került, ami kiemelt pozíciónak számított a kazettás korszakban. CD-n először a “Tárd ki ablakod”, Szécsi Pál dalait tartalmazó válogatáslemezen jelent meg 1989-ben. Az eredeti dal Gábor S. Pál és Tardos Péter szerzeménye.

Azt nem tudjuk, hogy a Snowgoons kért-e engedélyt a feldolgozásra, de az biztos, hogy az általuk producerelt új dal kötelező tananyag a kilencvenes évek hip-hop-jáért rajongóknak, mert bizony ezzel a dallal visszatértek azok az idők!

Snowgoons feat. OC, DoItAll, UG, Onyx, Dres, Nine, Ras Kass & Psycho Les – The 90s Are Back

Fotó: bakelit.hu

ElőzőKövetkező

Szólj be!