Interjú

Redsign Da Ru – az angolul rappelő magyar Bloods banda tag

Sokaknak valószínűleg nem cseng ismerősen a fentebb említett név, pedig ideje lenne megismerkedni a magyarországi hip-hop feltörekvői között megbújt „fekete báránnyal”, ha szabad így fogalmaznom, ugyanis Redsign Da Ru egy eltérő vonalat képvisel hazánkban. Vágjunk is bele!

Hali! Mutatkozz be légy szíves!

Szia! Redsign Da Ru vagyok, Budapesten lakom és lassan 15 éve foglalkozom a rap zenével.

Mindenképp meg kell említeni még itt az interjú elején, hogy angolul nyomod a szövegeket. Ennek mi az oka?

Eleinte magyar szövegeket írtam és ezen a nyelven is készültek a felvételek, de rájöttem, hogy ez nem az én stílusom, nem tudom benne kifejezni magam. Aztán mivel kiskorom óta amerikai zenét hallgatok, ezért efelé a stílusfelé kacsingatok. Leginkább autodidakta módon tanultam meg az angol nyelvet, de segítségemre volt az iskola is.

Nem rég jelent meg az albumod, “Redsign Official Teaser” címmel. Kérlek, mesélj a projektről!

Ez egy mixtape album, ami 14 számot tartalmaz. 3 amerikai előadó is közreműködött rajta, Sean Deez Inglewood-ból, a comptoni Phuj Doose és Ganxta Love Pasadena-ból. A mixtape egyébként kézzelfogható formátumban is megjelent.

A nyáron jelent meg egy klip is a házatok tájékáról „It’s All On Me” címmel. Mondanál róla pár szót?

Szerencsére ebben az országban rengeteg tehetséges előadó létezik, aki nem feltétlenül fehérbőrű. Találkoztam is egy félig libanoni és félig francia, Amerikában élő producerrel, aki elvitt engem egy stúdióba, majd összehozott egy koncert utáni freestyle során egy fekete sráccal, akit Mamoh-nak hívnak. Nagyon tehetséges előadónak tartom, nekem megtiszteltetés, hogy dolgozhattam vele. Ezekután dobtuk össze a szóban forgó trekket a Little Zion Studio-ban. Egyébként itt egy reggae zenekar szokott felvenni. A továbbiakban forgattuk hozzá a klipet, két nap alatt el is készültek a felvételek, aztán egy hónapra rá az utómunkák is készen voltak, ki is dobtuk a youtube-ra.

Kik inspirálnak a leginkább?

Leginkább az amerikai rapperek inspirálnak és maga a hip-hop történelme is sok erőt ad. Régen a példaképem Snoop Dogg volt (akinek legutóbbi albuma a nyáron jelent meg), de egyáltalán nem akartam, és a mai napig sem akarom az ő stílusát koppintani. Akik még inspirálnak, azok a Tha Dogg Pound, The Game, RBL Posse és leginkább a west coast és gangsta rap előadók. Nem véletlen az sem, hogy a mixtape-en a 3 közreműködő 3 kaliforniai előadó személyében jelenik meg.

Kiknek szeretnél szólni a zenéiddel?

Elsősorban a társadalomnak, de nem csak itt MO-n belül, hanem külföldre is, ezért is az angol szöveg. El is árultam magam, hogy inkább kifelé szeretném vinni a cuccaimat, nem a hazai piacon szeretnék befutni, ezért is „gyűjtöm” a külföldi előadókat.

Nem tervezel kimenni?

De, természetesen. Ugye ez rengeteg pénz, de ugyanannyi lehetőséggel is kecsegtetne. Továbbá jó lenne jó pár olyan kapcsolat, ami segítene abban, hogy a terveimet megvalósítsam.

Most az olvasók nem látnak, de én igen és talpig pirosban vagy, szóval hogy kerültél Te összeköttetésbe a Bloods bandával?

Ez egy rossz téma, mert reggelig regélhetnék erről. Körülbelül 5-6 évvel ezelőtt megismerkedtem egy O.O.G.-vel interneten keresztül, aki látta, hogy régóta érdeklődök a dolgok iránt. Azt mondta, látja bennem az elhivatottságot, ezért felajánlotta, hogy bevesz engem egy európai kapcsolatnak. Persze belementem, így mindenkinek a tudtára adta, hogy én is részese vagyok ennek a gang-nek. Utána kiderült erről a figuráról, hogy áruló és le is cserélődött egy másik arcra, akinek megtettem egy szívességet, amit nem részleteznék, nem kell a rendőrségi ügy. Lényeg a lényeg, hivatalosan is bandatag vagyok, innen Magyarországról.

Lil Wayne & The Game - Bloods
The Game mellett a néha földönkívülinek aposztrofált Lil Wayne is a Bloods bandához köthető.

Mi a helyzet a DJ Mustard-ra emlékeztető alapokkal?

Mindenki kicsibe kezdi, ahogy én is. Letöltögettem az ingyenes alapokat, azokra nyomtam. Aztán rájöttem, hogy így nem jutok egyről a kettőre és úgy döntöttem, hogy innentől csak és kizárólag jogtiszta beateket fogok használni.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Készülök egy EP-vel, amihez már meg is vannak az alapok, továbbá egy mixtape-pel is. Szeretném, hogy mind a kettő elérhető legyen majd az iTunes-on, plusz lemez formájában is meg szeretném jelentetni. Végül nem rég forgattunk le egy klipet a Velencei-tónál J Profit-tal. Amúgy tervben van vele egy közös EP, de még csak gyűjtjük az alapokat. A legnagyobb tervem minél több külföldi, leginkább amerikai előadóval együtt dolgozni.

Sok sikert kívánok Neked, reméljük összejönnek a dolgok!

ElőzőKövetkező

Szólj be!