Lemezajánló

Jön a House Of Pain-es Everlast új albuma

Everlast blues

Érkezik a Whitey Ford’s House Of Pain, Everlast nyolcadik szólólemeze. A cikkből megismerhetitek őt, s kaptok némi infót a közelgő albumról.

Ice-T barátságától a műtőasztalig

Everlastről nem sokat hallhattunk mostanság. Anno Ice-T-vel kialakult barátsága eredményeként, 1990-ben megjelent a Forever Everlasting. Rá egy évre megalapította a House Of Pain-t, s ’96-ig három albumon keresztül ontotta magából az olyan feledhetetlen rapdalokat, mint a Jump Around és az On Point. Aztán a „fájdalom háza” bezárta kapuit, Everlast háza táján viszont ekkor jelentek meg a valódi gyötrelmek; párkapcsolati és anyagi problémák nyomasztották.

Érzelmileg nehéz hónapok közepette dolgozott második szólóalbumán, a Whitey Ford Sings The Blues-on (1998), s a munkálatok utolsó napjaiban halál közeli állapotba került – megszakadt egy izom a szívében és sürgősen műteni kellett. A lemez megmentette a karrierjét; elsőként vegyítette a rapet country és blues zenével, s ez annyira bejött az amerikaiaknak, hogy kétszeres platina státuszig jutott, sőt a What It’s Like című dalt Grammy-re jelölték.

Blues+country+rap=What It’s Like

Új szólólemez a House Of Pain jegyében

További szólócuccok jelentek meg, s a La Coka Nostra formáció A Brand You Can Trust (2009) lemezével Budapesten is fellépett Everlast. (A La Coka Nostra-ról bővebben itt olvashattok!) Az első LCN nagylemezt újabb két szóló követte, majd 2013 óta szinte semmit nem hallottunk az ír-amerikai rapzenésztől. Most viszont úgy látszik, meg szeretné ismételni a Whitey Ford Sings The Blues sikereit, hiszen szeptember 7-re van kitűzve a Whitey Ford’s House Of Pain megjelenése és az európai turné első állomása.

Everlast presents Whitey Ford's House of Pain

A tizenöt track-ből hármat már publikált Everlast, ez a videóklippes The Culling, és a blues-os hangzású Don’t Complain, meg az It Ain’t Easy.

The Culling

Don’t Complain

It Ain’t Easy

ElőzőKövetkező

Szólj be!