Lemezajánló

Anonim MC – K-Európa (lemez és kritika)

Anonim MC - K-Európa album borító

Őszintén bevallom, hogy ez a lemez már egy ideje a polcomon hevert. Az ok egyszerű. Az első hallgatás után ezer gondolat kezdett kavarogni a fejemben. Hogy láthatja egy srác, aki még a második X-ét sem töltötte be, ilyen pesszimistán K-Európát? Mert akkor itt tényleg baj van. Aztán csak pihent a lemez, majd meghallottam Anonim új számát, a Bódogsághozt és eszembe jutott, hogy még adós vagyok egy lemezkritikával. Íme.

5 dalt tartalmazó bemutatkozó album

Hét track található a CD-n. Ebből egy “Intro” és “Outro” közé van beékelve 5 dal.

Anonim MC – Intro

A dalok sora kezdődik a “Ha már…” című nótával az egész, majd jön a címadó “K-Európa”. Szerintem nem kell magyarázni, hogy miről is szól ez a dal.

Anonim MC – Ha már

Anonim MC – K-Európa

Kiváló rímelési technikával bír már fiatalon

Majd máris a “Csak úgy…” jön. Elsiklunk a dalok felett, mert a hangzás nem túl változatos, és ehhez jön még maga Anonim hangja, mely néhány esetben elég nyávogós. Rímelési technikája azonban már fiatalként is kiváló. Pörgetései és dallamrap kezdeményei megfogják a hallgatót.

Anonim MC – Csak úgy

Dal az elfogadásról

Az első három szám után jön a “Rímálom”, mely témáját tekintve újat hoz. Az elfogadásról szól, illetve egy olyan álomról, amiben ninc slehurrogás és fikázás, hanem egy egymás melletti csendes lét.

Anonim MC – Rímálom

Ebbe belefoglalta természetesen a fiatal srác az életkorából adódó nehézségeit. Olyan kérdésekre ad választ, mint például, hogy miért rappel fiatalon ilyen témákról, illetve, hogy egyáltalán miért rappel.

Sátántangó zárásként

Az én kedvemcem az utolsó dal. Ez a “Sátántangó”, amely mintegy összefoglalója a lemeznek. Hangzásában is eltér.

Anonim MC – Sátántangó

Melankolikus hangulatot áraszt, mely leültet minket egy fotelbe, és hátradőlve gondoljuk végig az általa elénk tárt gondolatokat.

“Nem vagyok én más, csak egy MC, aki senki.”

Mondja Anonim, pedig ha így folytatja még lehet valaki, és talán a “bódogsághoz” vezető utat is megtalálja így a zenén keresztül.

Anonim MC – Outro

Szöveg: GK

A lemezkritika a Raplife magazin 11. számában jelent meg, 2005 júliusában.

ElőzőKövetkező

Szólj be!