Videó

B tervként Fankadeli fiúcsapatot verbuvált?

B terv csapat - Dev Pit Justice Fankadeli José

Még a tavasz folyamán megjelenik a Fankadelihez köthető B terv nevű rapcsapat első albuma, a Becsületkassza. De ne fussunk ennyire előre.

Már nem ugyanaz a Feri

Fankadeli Feri már nem ugyanaz a Feri. Ha nem érted e mondat mögötti utalást, akkor ajánljuk figyelmedbe az egykori Fankadeli dalokat. Az előző évben meg is lepődtünk a Burai Krisztiánnal és Emilio-val készült “Amikor nyáron” című “sunshine, dolce vita, kerek fenekű lányos” dalán és annak videóján.

Nosztalgikus pillanatokat emlegetett maga az előadó is a dalszövegben. A 2006-os “Gyertek ki a stégre” időszakra emlékezett. Éles volt a váltás az akkortájt készült dalaihoz képest. Főleg úgy, hogy egykori (jócskán) eltúlzott éjszakai életének hátat fordított. Sok korai dalát nem is nagyon lehet találni az éjszaka gyermekének.

Fankadeli Boys vagy önálló identitású csapat?

Közben megszületett a Fankadeli/Magyar Földre mozgalom melletti B terv. Szó szerint, ugyanis itt a B terv nevű, Fankadelivel felálló fiúcsapat.

Bizonyos értelemben sajnos Fankadelinél sok dolog nem változott. Még mindig prózaként akarja közölni lírai szövegeit. A zenei alapok is enyhe rockos vonulattal lettek megalkotva, mint sok Fankadeli dalnál. Még a zenék hangulata is hasonló a szóló Fanka dalokhoz. Ennek értelmében szinte egy Fankadeli Boys csapatot kaptunk. Érdekesség, hogy a projektben szereplő többi MC srác a már megjelent két klipes dalban jobbat alkot, mint a már, több, mint 20 éve dalokat alkotó Fankadeli. Például a legutóbb publikált videó zenéjében, a Mennyi csodátban Fankadeli refrénje egyszerűen fülsértő. Fel kéne fognia, hogy nem tud énekelni. A dal egyébként egyfajta promója a X. Elvonulás tábornak. Ennek apropóján volt Elvonulás/Magyar Földre tábori képek színesítik a rapbetétek performansz  részeit a videóban.

B terv- Mennyi csodát

José, Pit, Dev és Justice a csapatban

Említsük meg a többieket is. A projekt csapatban Fanka mellett José, Pit, Dev és Justice ontja a rímeket. Persze nem egy lehúzó cikket szerettünk volna írni. Egy-két srác kifejezetten kellemes meglepetés. A korábban már videóklippel megjelent “Már távol” című daluk kifejezetten jól sikerült. A refrén, és annak előadása pedig sláger kategóriába is emelhette volna, vagy emelhetné a dalt.

B terv – Már távol

Ha kíváncsiak vagytok a további B terv dalokra, a front ember Facebook bejegyzése szerint havonta érkeznek majd a hamarosan megjelenő B terv lemezhez köthetően a videóklipek.

Mi pedig a Ti véleményeitekre vagyunk kíváncsiak! Írjátok meg, nektek, hogy tetszik a B terv projekt?

ElőzőKövetkező

Szólj be!