Film

Rza új filmje – Love Beats Rhymes

Love Beats Rhymes Rza mozifilm

Az ősz közepén új lemezzel jelentkező Wu-Tang Clan frontembere korábban is dolgozott különböző filmeken, zeneszerző, rendező, forgatókönyvíró, és színész státuszban. A Love Beats Rhymes, a második olyan mozifilm, amit rendezőként jegyez.

Azealia Banks a főszerepben

A feltörekvő rapperlány, Coco (Azealia Banks) beiratkozik egy költészeti osztályba, azt remélve, hogy rímei le fogják nyűgözni tanárát, Dixon professzort (Jill Scott). Dixon rávezeti Cocót, hogy valós dolgokról írjon szövegeket és elindítja azon az úton, amely a rapklubok és slam poetry estek felé tart. Coco vajon megtalálja az igazi hangját, és az igaz szerelmet? December elsején az amerikai mozilátogatók megtudhatják a választ, hazánkban viszont még bizonytalan a film megjelenése. Remélem, legalább DVD-n forgalmazásba kerül itthon, már csak az Emmy-, Grammy- és Oscar-díjas Common és Method Man szereplése miatt is.

Az előzetese alapján nem lesz gyenge film a Love Beats Rhymes

Love Beats Rhymes film poster
A Love Beats Rhymes RZA film plakátja.

Rza egyéb filmes dolgai

Amíg várunk a film megjelenésére, érdemes meghallgatni (vagy újrahallgatni) a Ghost Dog és az Afro Samurai soundtrack albumát; mindkettő teljes egészében Rza produceri munkája. Akik színészi képességeire kíváncsiak, azoknak leginkább a Kávé és cigaretta, az Amerikai gengszter, és a Vasöklű férfi című alkotásokat tudom ajánlani, tehát művészfilm, gengszter sztori, meg harcművészeti történet is szerepel a terítéken, és ezzel sem teljes a lista.

Ezt vágod?  U-God kimaradt a Wu-Tang: An American Saga sorozatból

A Vasöklű férfi a mester első rendezése; ennek második része is készült, abban viszont „csak” forgatókönyvíró- és színészként vett részt. Aztán az Iron Fist – Marvel képregény alapján készült – televíziós sorozat első epizódjának direktálását is neki köszönhetjük.

Ha valaki rajzfilmfiguraként szeretné látni, a Simpson család „The Great Phatsby” című dupla epizódjában megteheti ezt.

Rza, Common, és Snoop Dogg rajzfilmfiguraként a Simpson családban

ElőzőKövetkező

Szólj be!