Zene

Injury Reserve – igazi egyéniségek egyedi hangzásvilággal és küldetéstudattal

Igazán üdítően tud hatni manapság, hogyha olyan hip-hop projektekbe fut bele az ember, ami nem a „motyogós” rapvonalat képviseli megalomániával és autotune-nal fűszerezve, hanem igazi egyéniségeket láthatunk mondanivalóval, egyedi hangzásvilággal és küldetéstudattal. Ilyen csapat az egyik legvalószínűtlenebb helyről, Arizonából jött Injury Reserve is, az alternatív hip-hop jeles jelenkori képviselői. Kezdjük egy korábbi klipjükkel:

Bár a csapat 2012 óta létezik és jelentet meg mixtape-eket, EP-ket és klipeket, a hivatalos debütalbumuk csak tavaly jelent meg „Floss” címmel, ami nagyon jó kritikákat kapott, ekkor kezdték el az emberek megismerni a nevüket, idén pedig kiadták legújabb EP-jük „Drive It Like It’s Stolen” címmel (magyarul: Úgy vezesd, mintha lopott lenne).

Injury Reserve - Drive It Like It's Stolen

Az egész 23 perces EP streamelhető YouTube-ról.

Injury Reserve – Drive It Like It’s Stolen (Teljes album)

A friss EP továbbra is viszi előre a nagyon jól eltalált progresszív hangzást a kiemelkedően erős zenékkel (Parker Corey a producer/beatmaker) és a különleges szövegvilággal, a két MC (Stepa J. Groggs és Ritchie with a T) pedig kitűnően kiegészítik egymást.

Injury Reserve Arizona hip hop group
Az Injury Reserve, arizónai hip-hop csapat: Ritchie With a T, Stepa J. Groggs és Parker Corey.

Íme a legújabb klip az albumról, ami a „Boom (x3)” című dalhoz készült.

Injury Reserve – Boom (x3)

Már maguk a karakterek is különlegesek, az EP-ről eddig megjelent két klip ötletes, jól megrendezett, valamint észrevehetjük, hogy valamiért imádnak a srácok éjszaka forgatni kamerafénynél, ez a technika van ugyanis mindkét klipben, amik az ősz elején jelentek meg.

Ha unod a kommersz party dalokat

Érdemes szétnézni az Injury Reserve háza táján, bár hallani (és látni is), hogy az igazi stílusuk mostanra forrt ki. Reméljük, sokat hallunk még róluk.

ElőzőKövetkező

Szólj be!